The Irish Open – Day One

Blogg

Storfräsarna toppar på Irland

Masterssegraren Danny Willett och hemmafavoriten Rory McIlroy är etta och tvåa på K Club. Niclas Fasth är bäste svensk.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-19 Uppdaterad 2016-05-19

Efter en rond på 65 slag tog halvsvensken, Danny Willett ledningen i Irish Open på K Club. Engelsmannen med svensk mamma behövde bara 23 puttar och scorekortet innehöll åtta birdies och en enda bogey.

Och han var glad över att vara tillbaks på eruopeisk mark efter en tid i USA.

– Skönt att vara tillbaks i Europa och spela med mina kompisar som jag spenderat mina senaste åtta år tillsammans med, sa en nöjd Willett.

Eftere en lite halvseg inledning kom Willett igång ordentligt runt vändningen och det var framförallt på greenerna som det stämde till.

– Det var lite knackigt i början men sedan blev puttern het verkar det som. Jag såg att det var många scorer runt två, tre under och jag ville verkligen sätta en bra score idag.

McIlroy startade med en 67:a på hemmaplan och det var en inledning med mersmak.

– Det vore fantastiskt om jag och Danny kunde spela bra hela veckan och dra hit ordenligt med publik i helgen, sa Rory efter sin 67:a.

För svensk del inledde Niclas Fasth fint med en rond på två under par. En rond som kunde varit betydligt bättre.

– Det var en bra runda idag. Spelade riktigt fint hela vägen men klantade mig ett par gånger och tappade flera slag. Men jag spelade solitt med massor av birdiechanser och det kunde ha blivit lågt därute, sa Fasth till Svensk Golf.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-05-19
BloggDanny WillettEuropean TourNiclas FasthRory McIlroyTournytt
Scroll to Top