THE PLAYERS Championship – Round Three

47-åringen besegrade Sawgrass

Gick tio slag bättre än snittscoren efter 24 puttar på Sawgrass parkettgolv.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-15 Uppdaterad 2016-05-15

Medan världsstjärnorna fyrputtade och slet sitt hår på Sawgrass parkettgolv till greener smög en 47-åring omkring och visade hur en golfrond ska spelas under svåra förhållanden. Ken Duke behövde bara 24 puttar på vägen mot sin makalösa 65:a på en bana som av andra kallades ospelbar.

Snittscoren tredje dagen var nästan 75.6 slag.

Duke tog alltså över tio slag på fältet.

– Det var en otrolig rond. Men jag är bara en vanlig spelare som försöker göra mitt jobb därute, sa en blygsam Ken Duke efter fantomronden.

Han började på banans tionde hål eftersom han var på nedre halvan av resultatlistan och efter bogeyn på elvan låg han bland de allra sista. Vid vändningen var han ett under par för ronden men hade då börjat hitta rätt fart på greenerna.

– Det kändes ganska snart på ronden att det skulle vara snabbt idag. Jag anpassade mig och hade respekt för varenda putt därute och hittade rätt fart ganska tidigt. Det här är vårt mästerskap och jag tycker att banan ska spelas så svårt som det bara går, sa Duke, som radade upp åtta birdies varav fem i rad från hål tre till sju.

Han klättrade 54 placeringar och är delad tvåa inför sista ronden. Men Duke vet att det går lika fort uppåt som neråt vissa dagar i proffsgolfens värld.

– Det spelar ingen roll alls. Jag vet att jag är med däruppe och jag ska komma hit i morgon och föröska göra mitt jobb precis som vanligt och efter sista ronden kan vi summera ihop allt.

Bland medspelarna väckte Dukes rond enorm respekt och världsettan Jason Day var så imponerad att han halvt på skämt tyckte att Dukes rond borde räknas som nytt banrekord.

– Vilken bana spelade Ken Duke, den på andra sidan gatan? Att skjuta 65 idag är mycket bättre än alla 63:or som gjorts tidigare, sa han.

Ställningen

47-åringen besegrade Sawgrass

Text: Martin Strömberg • 2016-05-15
BloggKen DukePGA TourTournytt
Rulla till toppen