AfrAsia Bank Mauritius Open – Day Three

Blogg

Vägrar tänka på seger

Jeunghun Wang vann förra veckan i Marocko. Nu vill sydkoreanen vinna genom att inte tänka på att vinna...

Text: Martin Strömberg • 2016-05-14 Uppdaterad 2016-05-14

Det är inte särskilt vanligt att samma spelare vinner två veckor i rad på Europatouren. Senast det hände var i juli 2014 då Rory McIlroy vann både Bridgestone Invitational och PGA-mästerskapet veckorna efter varandra. Nu har den 20-årige sydkoreanen Jeunghun Wang chansen.

Han vann efter särspel i Marocko och ligger bara ett slag bakom ledande Siddikur Rahman inför avslutningen i Mauritius den här veckan.

– Förra veckan funderade jag aldrig på seger och jag vann. Därför vill jag inte tänka på seger ännu. Jag hoppas att jag lärde mig myclet förra veckan som jag har glädje av i morgon, sa Wang efter lördagens rond på 71 slag.

Ledaren inför tredje ronden, australiern Andrew Dodt, tappade rejält på slutet och noterade 43 slag sista nio för 77 slag totalt. Han är nu fyra slag bakom Siddikur.

– Jag har inte spelat mig ur tävlingen utan har fortfarande en bra chans. Man måste slå riktigt bra golfslag på den här banan och tyvärr gjorde jag inte det idag, sa Dodt.

För svenk del klättrade Daniel Chopra 17 placeringar till en delad 48:e plats medan Christoffer Blomstrand föll tillbaka 19 placeringar till en delad 65.e.