THE PLAYERS Championship – Round Two

Blixt trea i avbrutet Players

De låga scorerna fortsatte under andra dagen av Players. Och Jonas Blixt hoppade på tåget.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-14 Uppdaterad 2016-05-14

Jonas Blixt kommer att gå i någon av slutbollarna när Players Championship går in i tredje ronden.

Ett två timar långt avbrott på grund av åska gjorde att andra ronden inte riktigt hann spelas klart men med några grupper kvar på banan ligger Jonas delad trea på tio under.

Han sköt 67 för andra dagen i rad och var belåten med hur spelet sett ut de två första dagarna.

– Jag har egentligen aldrig känt mig bekväm på den här banan, det tar fram både det bästa och det sämsta hos dig. Det är viktigt att hålla sig positiv och slå ditt bästa slag i varje läge och det har fungerat bra hittills.

Han gjorde hela åtta birdies andra ronden och nyckeln till scoren var enligt Blixt när han räddade par på 15:e efter två raka bogeys på hålen före.

– Jag ville ta mig av bogeytåget och när jag lyckades rädda par där så vände min inställning lite.

Svensken är i nuläget fyra slag bakom världsettan Jason Day, som har fyra hål kvar att spela tidigt på lördagsmorgonen. Framför sig har Blixt också irländaren Shane Lowry som avslutade med att sänka en wedge för eagle på sista hålet för en 68:a.

 

Blixt trea i avbrutet Players
Jason Day fortsätter att imponera på Sawgrass // Foto: Getty Images

– Jag spelade så dåligt inför tävlingen att jag nästan bokade en biljett hem istället. Golf är ett roligt spel, låga förväntningar kan vända allt och höga förväntningar kan förstöra allt, sa en nöjd Lowry efteråt.

Day å sin sida avslutade med en fantastisk birdie i halvmörkret på 14:e då han slog upp en magisk järnfemma till en meter. Han har inga planer på att slå av på takten inför helgen och Greg Normans rekord på 24 under par från 1994 kan mycket väl ryka den här veckan.

Greenerna är fortfarande ganska mjuka men rullar ändå bra.

– Jag måste fortsätta att trycka på och spela offensivt. Den sekunden jag börjar bli defensiv är den sekunden fältet kommer att äta sig ifatt, sa Day efter ronden.

Övriga intressanta detaljer:

Colt Knost tangerade banrekordet på 63 slag trots att han treputtade sista green för bogey. Knost tränas av svenske legendaren Gabriel Hjertstedt som blev förste svensk att vinna på PGA-touren 1997 vid BC Open.

Rory McIlroy behövde en birdie på sitt sista hål (banans nionde) för att sätta nytt banrekord. McIlroy valde dock att lägga upp sig från 271 yards, missade sandwedgen kort, duffade chippen och tvåputtade för en bogey och 64 slag.

Will Wilcox gjorde hole-in-one på det berömda 17:e hålet och blev den förste på 14 år att lyckas med detta. Wilcox gick fullkomligt bananas efter slaget men han höll sedan nerverna och känslorna i styr och avslutade med ett säkert par på tuffa 18:e för sina fem under totalt.

Freddie Jacobson hann spela klart och ligger med sina fem under par på en delad 33:e plats. 

David Lingmerth och Carl Pettersson hoppas på starka vindar och dåligt väder när andra ronden ska spelas klart. Det finns en mikroskopisk möjlighet att kvalgränsen kan krypa upp till deras ett under par som just nu är delad 75:e plats men chansen är mycket liten.

I samma sits är faktiskt fjolårssegraren Rickie Fowler som aldrig riktigt kom loss andr dagen heller. Han är ett under och missar med stor sannolikhet helgens spel.

Jordan Spieth behöver troligen gå ett under par på sina sista fyra hål för att få spela helg. Han är ett under par efter 14 hål.

Henrik Stenson har två hål kvar och är totalt sex över par.

Ställningen

Se en av Days birdies i klippet nedan


Text: Martin Strömberg • 2016-05-14
BloggFreddie JacobsonJason DayJonas BlixtPGA TourTournytt
Rulla till toppen