5de47486881cf

Blogg

Boqvist ett slag från ledning

Efter en fin niondeplats förra veckan visar Lina Boqvist form igen.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-12 Uppdaterad 2016-05-12

Förra veckan spurtade småländska Lina Boqvist hem årets första topp tio-placering. Hon hade då 69 slag sista ronden och avancerade till en delad niondeplats i Marocko.

Den här veckan visar hon att formen sitter där den ska. Med 69 slag delar hon fjärdeplatsen i Buick Championship efter 18 hål.

– Just nu känns det bra. Jag tänker inte så mycket utan bara spelar, berättar Boqvist för Svensk Golf.

Den snart 25-åriga tjejen från Isaberg gör sitt andra riktiga år på Ladies European Tour efter ett par år på Nordea Tour och hennes utvecklingskruva har gått lite uppåt för varje år.

Den här säsongen har hon vunnit i genrepet på Hökensås och kom tvåa på Gullbringa. Det ser ut som att det kan bli en riktigt fin säsong.

– Målsättningen är topp-25 på order of merit. Annars försöker jag spela en tävling i taget, klara kvalgränsen och sedan utgå från det läget jag har.

Tre spelare var ett slag bättre än Boqvist första dagen och leder följaktigen tävlingen som spelas på Shanghai Qizhong Gardens. Melissa Reid från England, Becky Morgan från Wales och sydafrikanskan Nicole Garcia, gick alla fyra under par.

– Banan är i jättefint skick men spelas lite lång. Greenerna är stora och väldigt ondulerade, det gäller att vara fokuserad hela tiden och det går inte att slappna av alls, berättar Boqvist.

Camilla Lennarth delar 20:e plats efter en rond på par (72) medan Isabella Ramsay gick tre över par (75) opch delar 60:e plats.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-12
BloggLadies European TourLina BoqvistMelissa ReidTournytt
Scroll to Top