RBC Heritage – Round Three

Blogg

Lingmerths raketspurt

Sista dagen lossnade det för David Lingmerth. Hans 68:a innebar ett rejält lyft och en bra självförtroendeboost.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-09 Uppdaterad 2016-05-09

Wells Fargo Championship avgjordes i särspel där James Hahn besegrade Roberto Castro på första extrahålet. Hahn tog därmed sin första PGA Tour-seger efter åtta raka missade kvalgränser. Han hade inte spräckt 70 på sina senaste 18 ronder.

Så, plötlsigt hamnar allt på plats och Hahn vinner på en av de mest krävande banorna på hela PGA-touren, Quail Hollow.

– Hjärnan är en stark kraft i golf. Under en lång period hade jag ingen tro på mig själv och tyckte inte att jag fick någon utdelning på alt slit. Jag bestämde mig för att släppa lite på förväntningarna, berättade Hahn efter segern.

Lite bakom den absoluta täten gjorde svenske David Lingmerth en fin tävling. Tyvärr satte 76:an tredje dagen stopp för en absolut topplacering men den avslutande 68:a lyfte smålänningen till en delad 17:e plats.

– Jag spelade riktigt bra faktiskt. Det är en väldigt tuff bana som jag inte riktigt kommit överens med tidigare, berättar Lingmerth för Svensk Golf.

Och möjligen är den där riktiga storformen på väg lagom till några viktiga veckor. Härnäst väntar The Players på Sawgrass och det är en tävling som vi vet att Lingmerth kan spela bra i. För tre år sedan pressade han självaste Tiger Woods ända in i kaklet och slutade tvåa.

– Jag är mycket nöjd med hur mitt spel och min form börjar kännas.

Det låter som att nästa vecka kan bli riiktigt kul.

Slutresultat


Text: Martin Strömberg • 2016-05-09
BloggDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top