Wells Fargo Championship – Round Two

Blogg

Stensons monstersvit bruten

Inför Wells Fargo Championship hade Henrik Stenson den överlägset längsta sviten av klarade kvalgränser i rad på PGA-touren. Men efter 72-75 missade världssexan sin första kvalgräns på över två år.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-06

Det är ingen hemlighet att veckans spelplats Quail Hollow inte direkt platsar på Henrik Stensons hundralista över favoritbanor.

De senaste tre besöken har resulterat i raden d58-MC-MC och att han överhuvudtaget åkte hit i år beror på att banan står värd för nästa års PGA-mästerskap.

Nu visade det sig att banan ska byggas om efter årets tävling.

Efter ett hyggligt förstavarv på par blev det 75 slag andra dagen och missad kvalgräns med troligen två slag. Halva fältet är fortfarande ute på banan i skrivande stund men att kvalgränsen skulle gå upp så högt är inte sannolikt.

– Jag kan väl skriva en bok om varför jag inte gillar denna banan men jag håller det till att det förmodligen inte blir så många fler varv här, säger Stenson till Svensk Golf.

Och sviten på 35 raka klarade kvalgränser bröts alltså.

Men det är något som Stenson inte fäster särskilt mycket avseende vid.

– Om jag brydde mig om 35 kvalgränser hade jag inte varit här denna veckan, förklarar han.

Nästa vecka spelar Henrik Stenson på en bana som han tycker betydligt bättre om, TPC Sawgrass.

Det var här han tog en av sina största segrar 2009 då han via en blixtrande 66:a under svåra förhållanden sista dagen vann med fyra slag före engelsmannen Ian Poulter.

Sedan väntar Nordea Masters på hemmaplan i början av juni på Bro Hof Slott GC.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-06
BloggHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top