Wells Fargo Championship – Round One

Stensons missräkning

Henrik Stenson såg besöket som en förberedelse för nästa års PGA-mästerskap. Men nu ska man göra om Quail Hollow igen.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-06 Uppdaterad 2016-05-06

Veckans tävling Wells Fargo Championship spelas på Quail Hollow GC utanför Charlotte i North Carolina. Det är en klassisk tuff bra bana men även ett ställe där Stenson haft svårt att göra bra resultat. 

De senaste tre besöken här har resulterat i en delad 58:e plats och två missade kvalgränser.

Att Stenson ändå finns i veckans startfält beror bara på en enda sak.

– Jag har aldrig spelat bra här och är bara tillbaka för att PGA-mästerskapet spelas här nästa år, berättar Stenson för Svensk Golf.

Men väl på plats fick Stenson reda på att banan inte kommer att se likadan ut 2017 som den gör idag och besöket blir därmed halvt om halvt meningslöst.

– Ja, vi fick reda på att de ska bygga om banan igen efter den här veckan. Det är roligt nästan jämt, säger Henrik och skrattar.

Och den första ronden såg ut att bli en riktig mardröm för den svenska världssexan. Fyra bogeys mellan hål tre och åtta innebar att man fick scrolla ner ordentligt för att hitta honom i resultatlistan. 

– Det var förkylt både på och utanför banan och jag slog några ruttna järnslag första nio. Men jag spelade faktiskt riktigt bra från nian när huvudet var tillbakaskruvat igen, säger Stenson.

Och visst var comebacken full av klass. Fyra birdies sista nio tog honom tillbaks på par och en delad 53:e plats. Ingen kanoninledning men han är tillbaks i matchen och kan blicka lite uppåt.

Och tittar han allra längst upp finns två ganska färska amerikaner i topp.

Steve Wheatcroft har en andraplats från 2015 på 122 starter medan Andrew Loupe har en tredjeplats från i år som bästa resultat på 53 PGA-starter.

Nu delar duon ledningen på sju under par.

Om banan inte riktigt tilltalar Stenson så kan nordirländaren Rory McIlroy möjligen säga tvärtom. Rory har två segrar här (2010, 2015) och har dessutom banrekordet från 2010 på 62 slag.

Men i år kommer han förmodligen inte att segla iväg i toppen även om osvuret är bäst i golf. Han inledde med att vända fyra över par. Han putsade siffrorna på vägen hem men är ändå ett över par på delad 75:e plats efter rond ett.

För svensk del är David Lingmerth efter första dagen på en delad 30:e plats (-1). 

Henrik Norlander inledde liksom Stenson med en rond på par och Norlander är nöjd med utvecklingen den senaste tiden.

– Jag har haft en ganska seg säsong så här långt men det känns som att jag börjar komma igång nu, berättar Norlander för Svensk Golf.

Jonas Blixt var länge på par men en blytung avslutning med bland annat en trippel på 14:e gav till sist 77 slag i kortet.

Ställning

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-06
BloggDavid LingmerthHenrik NorlanderHenrik StensonJonas BlixtPGA TourRory McIlroy
Rulla till toppen