Shenzhen International – Day Three

Blogg

47 hål – noll bogeys

Sydkoreanen Soomin Lee stormar mot segern i Kina. Broberg och Karlberg jagar topp tio-placeringar.

Martin Strömberg • 2016-04-23

Sydkoreanskorna har länge dominerat proffsgolfen på damisdan.

Nu är landet på väg att få fram en riktig storstjärna också på herrsidan – Soomin Lee leder Shenzhen International inför sista dagen utan att ha gjort en enda bogey.

Spelet avbröts igen på grund av mörker och ledarbollen hann elva hål tredje ronden. Soomin Lee fortsatte sitt storspel och har hittills träffat över 94 procent av alla greener på genzon GC. Om man dessutom ligger tia i antalet puttar per greenträff så leder man oftast tävlingen.

Soomin Lee har gjort 14 birdies och 37 par och leder med två slag.

– Jag var faktiskt lite nervös idag men tack vare bra chippning och puttning så gick det hyfsat ändå. Jag ska bara fortsätta att träffa fairways och greener och försöka undvika bogeys, sa den 22-åriga sydkoreanen som tagit Europatouren lite med storm i år.

Han har en andraplats och en tredjeplats på sina fem starter och nu spelar han för första segern.

– Jag var väldigt nervös i Malaysia men om jag hamnar i slutstriden i morgon så tror jag att jag kommer att ha nytta av den erfarenheten, sa Lee.

Han utmanas i första hand av engelsmannen Callum Shinkwin som tog sig runt på 62 slag tredje dagen. Det var den 22-årige engelsmannens lägsta tävlingsrond i karriären.

– Jag drev bollen bra och tog vara på par-femmorna men jag missade faktiskt några riktigt bra chanser, sa Shinkwin, som ligger på 151:a plats på Race to Dubai.

För svensk del står hoppet i första hand till Kristoffer Broberg (d17) och Rikard Karlberg (d22). Duon är just nu åtta respektive nio slag bakom Lee men med fina avslutningar finns åtminstone topp tio inom räckhåll.

– Jag spelade stabilt idag och gav mig själv chanser. Utan misstag i morgon så kan det bli topp tio, instämmer Karlberg.

Ställning

47 hål - noll bogeys
Scroll to Top