Omega Dubai Desert Classic – Previews

Blogg

Karlberg på gång

Han är långt efter ledande Soomin Lee. Men Rikard Karlberg börjar trappa upp formen efter en lugn vinter.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-22

Efter tvillingfödsel och mycket tid med familjen är Rikard Karlberg åter i hetluften.

För en månad sedan blev han 25:a i Thailand och sedan dess har han tränat ordentligt för att vara i form när säsongen drar igång på allvar för hans del.

– Det är på gång och jag har tryckt på bra med träningen det senaste, berättar Karlberg för Svensk Golf.

Första dagens 73:a på Genzon GC följdes upp av en 69:a andra ronden. Spelet under de två dagarna har sett lite olika ut.

– Jag spelade finare golf från tee till green igår men puttern var iskall plus att jag gjorde två riktiga misstag. Idag var spelet mer upp och ner men med riktigt bra puttning, betygsätter Karlberg.

Hans två under par totalt räcker till en delad 23:e plats just nu i en tävling som bröts på grund av mörker med stora delar av fältet kvar på banan.

De två första dagarna har haft åskoväder och regn och 33 spelare hann inte ens ut på sina andra ronder under fredagen.

Karlberg har just nu två svenskar före sig: Kristoffer Broberg (71-70) och Niclas Fasth (73-68) delar 15:e plats på tre under par.

Fasth ser stora förbättringar i spelet den här veckan.

– Jag spelar strålande, men haft stora problem på greenerna. Skönt att spelet har börjat lossna i vart fall och jag hoppas puttningen går mycket bättre i helgen, berättar Fasth för Svensk Golf.

En annan som hann spela klart är ledande Soomin Lee. Efter två imponerande ronder på 66-65 leder han i klubbhuset med tre slag före holländaren Joost Luiten. Luiten har i sin tur ett gap på tre slag ner till två spelare på sju under par.

– Jag känner att den här banan passar mig perfekt eftersom den har mjuka greener och tjock ruff. Jag älskar tjock ruff, sa den 22-årige ledaren efter andra dagen.

Noterbart är också att italienaren Matteo Manassero gör en bra tävling så här långt och är delad sjua just nu på fem under par.

Ställningen

 

Karlberg på gång

Text: Martin Strömberg • 2016-04-22
BloggEuropean TourJoost LuitenKristoffer BrobergNiclas FasthRikard KarlbergSoomin LeeTournytt
Scroll to Top