Blogg

Forne världettan tog över ledningen

Inför lördagens runda låg nuvarande världsettan Jason Day i topp. Men med en runda kvar är det en tidigare världsetta som leder.

Jesper Johansson • 2016-04-17

Luke Donald är i ledning efter tre rundor av RBC Heritage på Harbour Town. Den forne världsettan, som numera är rankad 95 i världen, gick under lördagen runt på 69 slag och är därmed sju under totalt.

Engelsmannen sa till PGA Tours hemsida att han själv är nöjd med sin runda men att ingenting är avgjort.

– Den tredje rundan handlar om att sätta sig i en position så att man har chansen att ta hem det under det sista varvet. Alla vet att det oftast avgörs de sista nio hålen på söndagen, sa Luke Donald.

Den nuvarande världsettan, Jason Day, var i ledning inför den tredje rundan. Men australiern fick inte spelet att stämma under lördagen och gick runt på 79 slag efter att ha gjort sex bogeys på de sista nio hålen. I och med det är han på en delad 40:e plats, två över par.

Jason Day var dock inte den ende spelaren som hade det tufft där ute. Båda svenska spelarna vill nog helst glömma lördagens runda på blåsiga Harbour Town Golf Links.

David Lingmerth avslutade med fyra bogeys de sista fem hålen och gick fem över par. Därmed är han delad 36:a inför söndagen.

Den andre svensken i startfältet, Carl Pettersson, hade det ännu tyngre. Under lördagen gick han runt på 84 slag och får i och med det inte fortsätta tävlingen.

Här är topp-10:

Forne världettan tog över ledningen
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.
Scroll to Top