Blogg

Andrew ”Beef” Johnston fixade biffen

För första gången sedan 2013 vann en spelare med ett resultat över par. Andrew Johnston tog sin första seger efter en stensäker sista runda.

Jesper Johansson • 2016-04-17

Valderrama gjorde livet lite lättare för spelarna under den sista rundan av Open de España. Flera spelare gick under par men ändå gick alla spelarna över banans par totalt.

Bäst av alla spelare var Andrew ”Beef” Johnston. Efter att ha gått på 71 slag (–1) under söndagen slutade han ett över par.

– Jag kan inte förstå att jag har vunnit. Jag kommer att vakna upp någon gong i veckan och inse vad som egentligen har hänt, sa en överlycklig vinnare direkt efter rundan.

Enligt honom själv hade han lite problem med sina järnslag under de tre första rundorna men det ändrades på det fjärde hålet på söndagen.

– Jag slog en järn-4 på det fjärde hålet för att bara lägga upp mig. Det slaget gick spikrakt och jag fick rätt känsla, efter det så fortsatte järnspelet på samma sätt.

Andrew Johnston tyckte att Valderrama var en tuff utmaning, men att han sa till sin caddie efter den tredje rundan att han kunde gå på par.

– Jag kände att även fast det blåser så kan jag gå på par. Allt handlar bara om att träffa greenerna, vilket jag gjorde bättre i dag.

Alex Norén blev bäste svensk på den tuffa banan. Efter gårdagens fina runda, klättrade han ytterligare några placeringar och slutade delad sexa.

Här är alla svenskars resultat:

Andrew

Här är topp-10:

Andrew
Scroll to Top