Blogg

Lingmerth har fortsatt kontakt

Världsettan Jason Day är i delad ledning efter två rundor på Harbour Town Golf Links. Men David Lingmerth ligger bara två slag bakom.

Jesper Johansson • 2016-04-16

På blåsiga Harbour Town lyckades världsettan Jason Day gå runt på 69 slag och är därmed i delad ledning med Kevin Chappell.

Australiern sa efter rundan att förra veckans US Masters hade förberett honom på tuffa förhållanden med mycket vind.

– Man kan aldrig ta det lugnt där ute. Man måste hela tiden placera sig perfekt från tee, för om man inte gör det har man massa träd i vägen, sa Jason Day till Golf Channel.

– Det är också som Augusta på det sättet att träden är väldigt höga. Och om man slår över träden kommer vinden påverka bollbanan.

På hål 14 hade australiern en hel del tur. Kolla in den här studsen.

David Lingmerth är bäste svensk på en delad sjunde plats. Han tyckte att han spelade bra under fredagen, även fast han bara gick på par.

– Överlag är jag nöjd även om jag känner att jag kanske borde haft en lite bättre score, sa han till PGA Tours hemsida.

David Lingmerth sa också att det är på green han behöver förbättra spelet om han ska ha en rolig helg.

– Det var inte så att jag puttade dåligt i dag egentligen men jag fick inte bollen i hål bara. Förhoppningsvis kan jag sätta fler puttar i helgen.

Den andre svensken som spelar i RBC Heritage är Carl Pettersson och han gick runt på 69 slag. I och med det klarade han cutten för andra gången år 2016 då han ligger på en delad 21:a plats.

Här är topp-10:

Lingmerth har fortsatt kontakt
Scroll to Top