Blogg

David Lingmerth trea efter strålande runda

David Lingmerth spelade under torsdagen strålande golf och ligger delad trea. Leder gör engelsmannen Luke Donald och sydafrikanen Branden Grace.

Jesper Johansson • 2016-04-15

Trots att det är veckan efter US Masters var det inte ett avslaget golfande vi fick se på Harbour Town.

I RBC Heritages startlista återfinns bland annat världsettan Jason Day som, trots en oturlig miss på det 18:e, ligger delad tvåa efter den första rundan.

Leder gör dock Luke Donald och Branden Grace. De båda gick runt på 66 slag, fem under par.

– Jag spelade riktigt bra i dag. Jag höll bollen i spel och satte en hel del puttar, sa Luke Donald till PGA Tour efter rundan.

– Banan var inte supersvår men den fick oss spelare att tänka efter lite. Jag har fått en bra start på tävlingen och jag skulle älskar att vinna den. Men det är fortfarande mycket kvar att spela om så det är långt ifrån klart, sa Luke Donald.

David Lingmerth spelade också han fin golf under torsdagen. Med fem birdies på de första nio hålen och en bogey på vägen tillbaka in ligger han på en delad tredjeplats, minus 4.

– Jag puttade bra i dag, vilket var skönt med tanke på att jag har haft lite problem med den biten de senaste veckorna, sa svensken till PGA Tour.

– Vinden blev svårare på de sista nio hålen och det blir en del virvlar på de smala hålen på grund av alla träden. Men det är charmen med den här banan. Man måste spela taktiskt och inte bara bomba på tee.

Carl Pettersson är den andre svensken som är med i startfältet och efter en tung vår kan han möjligtvis vara på väg tillbaka. Under torsdagen gick han runt på par och är i och med det på en delad 36:e plats.

Så här ser topp-10 ut:

David Lingmerth trea efter strålande runda

Branden Grace spelade tillsammans med David Lingmerth. Se det här läckra slaget som till slut resulterade i en birdie på hål 15.

Scroll to Top