Blogg

Spieth bjöd in fältet

Det såg ut som att titelförsvararen hade kopplat greppet. Men avslutningen bjöd in resten av spelarna i toppen.

Martin Strömberg • 2016-04-10
Spieth bjöd in fältet

Han ledde med fyra slag på 17:e tee.

Men en bogey på 17:e och en dubbel på 18:e gör att avslutningen av året Masters fortfarande är helt vidöppen. Jordan Spieth gick från två under till ett över för ronden och leder bara med ett slag före Smylie Kaufman.

– Jag får väl ha sönder någonting riktigt snabbt, äta middag och kolla någon film, sa Spieth skämtsamt men fortsatte mer allvarligt.

– Det känns som att jag kastade bort avslutningen. Jag ville slå en spoon på 17:e och tvekade på tee och det är aldrig bra att tvivla på klubbvalet när man ska slå. Det är inte de svåraste hålen på banan så att lägga tre slag sista två är inte den avslutningen jag ville ha. Men å andra sidan om jag vetat infäör tävlingen att jag skulle ha ledningen med ett slag så hade jag tagit det.

På sista hålet slog han driven i skogen till höger och efter att ha fått upp bollen kort på green avslutade Spieth med en treputt.

– Det var otroligt svårputtat idag igen och det räcker att hamna lite fel på green så är det snudd på omöjligt att tvåputta.

För spelpartnern Rory McIlroy hände inte mycket tredje ronden. Det blev till slut 77 slag och ett ras till delad elfteplats inför sista dagen. Han är inte borta trots den tråkiga tredjeronden.

– Det var en sån dag då inget riktigt fungerade. Jag svingade bra men slog ett par halvdåliga slag som kostade. Jag går vidare och försöker avsluta bra så får vi se vad som händer.

Om man tittat på resultatlistan bakom Spieth så känns det fullständigt ovisst.

Kaufman är ett bakom efter 69 slag tredje dagen.

Veteranen Bernhard Langer är två bakom efter 70 slag.

Sedan följer nitton spelare som är fyra över par eller bättre och alla där har definitvt möjligheten med en lyckad söndag.

 

 

 

 

Scroll to Top