Blogg

KRÖNIKA: Det är precis så här det ska vara

Ännu en dag av virvlande hårda vindar – ��nnu en dag av treputtar, bogeys och höga scorer. Årets Masters är ett av de tuffaste på länge och segerscoren kommer förmodligen att bli den högsta sedan Zach Johnsons ett över par från 2007. Det är fortfarande den högsta noteringen sedan starten, 1956 vann Jack Burke Jr …

KRÖNIKA: Det är precis så här det ska vara Read More »

Martin Strömberg • 2016-04-10
KRÖNIKA: Det är precis så här det ska vara

Ännu en dag av virvlande hårda vindar – ��nnu en dag av treputtar, bogeys och höga scorer.

Årets Masters är ett av de tuffaste på länge och segerscoren kommer förmodligen att bli den högsta sedan Zach Johnsons ett över par från 2007. Det är fortfarande den högsta noteringen sedan starten, 1956 vann Jack Burke Jr också på ett över.

Vissa spelare gnäller, andra stortrivs men det är inget snack om att de som har bäst koll på kulan tjänar på tuffa förhållanden. Zach Johnson vann med sina låga drawar och nu är Bernhard Langer, som verkligen kan hålla bollen lågt, nära att göra något helt otroligt; vinna Masters som 58-åring.

Strategin och förmågan att undvika trubbel avgör och det är väl precis så det ska vara?

Jag älskar att se spelarna slita sitt hår över missade halvmetersputtar och se hur deras mentala förmåga pressas till max.

Spelare med högre bollflykt har naturligtvis haft det jobbigare men några har anpassat sig. Jason Day slår bollen kanske högst av alla och han har inte haft någon lätt vecka men han gnäller inte, han anpassar sig.

Fine.

Day kan mycket väl knega sig till segern på söndagen.

Jordan Spieth klamrar sig kvar i toppen och lördagen var den sjunde raka ronden som han ligger i ledningen här. Han har gått fem över på de två sluthålen de senaste två dagarna och tur för tävlingen är väl det.

Men nu blir det en tuff och oviss avslutning där Spieth måste attackera, han kommer inte att vinna med en passiv rond, det kan jag lova.

Och vilken saga det vore om Bernhard Langer får den gröna kavajen av Spieth på söndagen.

58 år ung skulle tysken bli mer historisk än han redan är.

 

Scroll to Top