The Masters – Round Two

Blogg

KRÖNIKA: Kan vetenskapsmannen skapa historia?

Kommer helgen att handla om en tvekamp mellan Spieth och McIlroy? Jag tror att vetenskapsmannen Bryson DeChambeau vill vara med och leka.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-09 Uppdaterad 2016-04-09

Det är lätt att luras att tro att årets Masters är över, att det kommer att bli en tvekamp mellan giganterna Jordan Spieth och Rory McIlroy.

Jag är långt ifrån säker.

Spieth lyckades inte behålla skärpan fullt ut och producerar han två liknande ronder i helgen så vinner han inte. Hans ballstriking såg sådär ut och han såg till och med mänsklig ut på greenerna.

Rory McIlroy spurtade i tre sena birdies och somnade förmodligen betydligt skönare än Spieth igår kväll. Men nordirländaren har spöken kvar från Augusta och avslutningsronden 2011 på 80 slag när spelet kollapsade sista nio, kommer han att kunna släppa det om han har segerläge på söndag?

Det fanns en spelare som stack ut ordentligt i positiv bemärkelse under andra ronden.  

Bryson DeChambeau har i mina ögon tidigare känts lite uppskriven och haussad i överkant men tittar man på hans utvecklingskurva ser det ut som en felaktig bedömning. Han var fyra under för ronden efter birdien på 15:e och var på väg mot en plats i ledarbollen på lördagen.

Men Augusta ville annat. 

22-åringen från Kalifonien treputtade 16:e vilket inte var särdeles ovanligt igår men det var på sista hålet som de stora problemen kom. Han slog driven ospelbar i skogen till vänster och tvingades tillbaks till tee då han inte hittade någon bra plats att droppa. Bogeyn på andrabollen var bra men innebar en trippel och ras till delad åttondeplats.

Efter ronden ställde sig DeChambeu återigen på träningsområdet med sina exakt 37.5 tum lika långa klubbor och fortsatte sin resa mot helgen.

Varje klubba har sitt eget vetenskapsklingande namn och när han fick frågan på presskonferensen hur jobbigt det var att avsluta en fin rond på ett så tråkigt sätt svarade han:

“Inte jobbigt alls. Det var bara ett golfslag. Folk tror att jag var nervös men jag blir inte nervös. Det var ett dåligt slag, en anomali och det kommer inte att upprepas i morgon.”

Hans lite märkliga uppräta uppställning och knyckiga sving ser inte ut att kunna producera de slag som den uppenbarligen gör och under första ronden spelade han ut Jordan Spieth från tee till green, några av hans drives var 30 meter längre än Spieths, som ändå inte slår kort.

Kan Bryson DeChambeau bli första amatör att vinna Masters?

Det är en kittlande tanke och ska man tro på Jordan Spieths ord efter andra ronden så är det ingen omöjlighet.

“Se upp för DeChambeau i helgen.”

Vetenskapsmannen vill skapa historia.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-04-09
BloggBryson DeChambeauMartin StrömbergTournyttUS Masters
Scroll to Top