Shell Houston Open – Round Three

Blogg

Stenson jagar seger i Mastersgenrepet

Den svenske världssjuan Henrik Stenson är delad trea inför avslutningen av Houston Open. Masters börjar om en knapp vecka.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-03 Uppdaterad 2016-04-03

Efter två dagar av bra spel utan någon vidare utdelning på greenerna ställde sig Henrik Stenson på övningsgreenen på GC of Houston efter sin andra rond.

– Jag lade in ett extra pass i går eftermiddag och det verkar ha betalt sig. Rullade i några fina idag och kände mig mer bekväm och hittade linjerna bättre idag, sa Stenson efter sin 66:a tredje dagen.

Den svenska världssjuan har flera säsonger i rad varit etta i PGA-tourens statistik över ball-striking men har då och då haft problem med puttningen, framförallt från kort- och medeldistans.

Men tredje ronden i Houston visar att när han puttar bra så är han alltid långt framme. 

– Jag har slagit bollen bra hela veckan, framförallt första dagen, men puttningen var lite för dålig första två dagarna. Idag hade jag en kanondag på greenerna och även strax utanför, säger Stenson till Svensk Golf och syftar naturligtvis på den parputten från strax kort om green som han rullade i på det stentuffa sista hålet.

– Det var en ganska trevlig bonus på sista och den var skön och viktig för att vara kvar i toppen ordentligt, berättar Stenson.

Nu är han bara ett slag bakom ledarduon bestående av Jim Herman och Jamie Lovermark, båda elva under par. Herman har aldrig varit topp tre på PGA-touren medan Lovemark har en andraplats från frys.com 2009 som personbästa.

– Jag ska försöka lira ett bra varv till i morgon så får vi se vad som händer. Det är ganska många spelare högt upp på ledartavlan och ledningen kommer säkert att skifta flera gånger i morgon, säger Stenson.

Världstvåan Jordan Spieth var flera gånger ordentligt arg på sig själv på banan igår, framförallt på greenerna, men han kämpade hårt och via en fin avslutning med tre birdies sista sju hålen tog han sig till en delad 14:e plats, fem slag från ledningen.

Rickie Fowler är ett slag bättre på delad tiondeplats.

Jonas Blixt var på väg mot en ganska normal rond då han fick känna på CG of Houstons tuffa femte hål. Han slog tre utslag i vattnet innan han gjorde bogey på fjärdebollen för en elva i kortet. 

Det blev 83 för ronden och han missade den andra kvalgränsen, som PGA-touren infört eftersom det var så många spelare som slank med efter den första.

Ställningen

Se Stensons parräddning på sista hålet


Text: Martin Strömberg • 2016-04-03
BloggHenrik StensonJamie LovemarkJim HermanJordan SpiethPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top