The Masters – Round One

Blogg

Tigers besked om Masters

Igår kom beskedet. Kommer Tiger Woods till Augusta eller inte.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-02 Uppdaterad 2016-04-02

Det har spekulerats vilt på sociala medier om Tiger Woods eventuellt ändå skulle komma till start i årets Masters på Augusta National som inleds nästa torsdag.

Igår kom beskedet: Tiger spelar inte i år.

– Efter att ha känt efter hur min rygg mår och pratat med mina medicinska rådgivare har jag beslutat mig för att inte spela Masters i år. Jag har slagit bollar och tränat dagligen men jag är inte redo fysiskt. Jag har tidigare sagt att jag behöver vara försiktig den här gången och tänka på de långsiktiga konsekvenserna och att spela redan nästa vecka vore ett felbeslut. Jag gör framsteg och är nöjd med hur min utveckling ser ut men har fortfarande inget tidsschema eller datum för när jag kommer att tävla igen, skriver Woods på sin hemsida.

Han skriver också att han planerar att närvara vid “The Champions Dinner” som hålls traditionsenligt på tisdagen under tävlingsveckan.

Tiger Woods har vunnit Masters fyra gånger (97, 01, 02, 05) och har dessutom nio topp tio-placeringar i tävlingen.

Men han har inte spelat sedan Wyndham Championship i augusti. Han opererade ryggen för andra gången i oktober för att bli av med smärta och det var först i februari som han började slå bollar igen.

– Jag vill uttrycka min besvikelse till Billy Payne, alla som jobbar med Masters, alla frivilliga och fans. Det är en mycket speciell vecka för mig och jag är ledsen att jag inte kan spela, men jag tänker deltaga vid The Champions Dinner för att träffa gamla vänner, skriver Tiger.

Tiger Woods missade också 2014-års Masters efter sin första ryggoperation.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-04-02
BloggPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top