Shell Houston Open – Round One

Storfräsarna letar efter Mastersformen

Nästa vecka spelas årets första major på Augusta National. Fler av de stora namnen vill gärna genrepa bra i Houston den här veckan - de behöver steppa upp i helgen.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-02 Uppdaterad 2016-04-02

Vind och regn ställde till det för den tidiga halvan under andra dagen av Houston Open under fredagen. Och många av de stora namnen letar efter formen inför nästa veckas Masters på Augusta National.

Jordan Spieth hade en hawaii-rond som till sist slutade ett över par. Han blandade bra slag med grova missar och tvingades rädda sig med några fantastiska pitchar från medeldistans.

Fyra bogeys och tre birdies var inte riktigt vad han önskat sig inför dagen.

– Det var en tuff dag. Jag försökte hitta lite flyt och momentum men istället bromsade jag. Jag behöver defintivt putta bättre, normalt sett tjänar jag slag mot fältet men idag tappade jag på greenerna, sa Spieth, som hittills i tävlingen tappat 0.65 slag mot övriga på green.

Bollen med Rickie Fowler, Henrik Stenson och Charl Schwartzel spelade också i de svåraste förhållandena och fick gå in i klubbhuset en och en halv timme då spelet bröts på morgonen. 

Trion gick fem över par tillsammans på hål fem men Fowler lyckades till slut ta sig runt på 70 slag och delar 13:e plats inför de avslutande två ronderna.

– Jag ser fram mot helgen och mitt spel är verkligen på väg. Några småjusteringar att jobba med under helgen men jag gillar verkligen hur det känns inför nästa vecka, sa Fowler.

Henrik Stenson blandade också och gav en smula men det långa spelet ser mycket stabilt ut. Han har träffat 79 procent av fairways (fältets snitt 64) och 86 procent av greenerna (68). Några treputtar och inte alltför mycket sänkt från medeldistans ger resultatet tre under efter två ronder och en delad 20:e plats.

Jonas Blixt blev andre svensk att klara kvalgränsen på sina två under par. Han fick en jobbig start på fredagen och var fyra under tidigt.

Några läckra birdies tog honom tillbaks och han var ett tag ett över för ronden. Bogey-bogey på de två svåra avslutningshålen tog honom dock ner till en delad 48:e plats inför helgen, åtta slag bakom ledande amerikanen Charley Hoffman.

Spelet bröt på grund av mörker med 27 spelare kvar på banan. Dessa tvingas upp tidigt för att spela klart andra ronden på lördagsmorgonen men kvalgränsen ser ut att hamna på ett under par.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-04-02
BloggHenrik StensonJordan SpiethPGA TourRickie FowlerTournytt
Rulla till toppen