The Masters – Final Round

Blogg

Bubba berättar om sin panikångest

I en lång intervju inför Masters berättar Bubba Watson om sina problem med folkmassor och hur han tre gånger uppsökt sjukhus efter panikattacker.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-02 Uppdaterad 2016-04-02

Han har två gröna kavajer och ytterligare sju PGA Tour-titlar.

Men Gerry Lester “Bubba” Watson Jr har också stora problem med bland annat folkmassor och panikattacker.

Under söndagen inför Mastersveckan berättar den dubbla Masterssegraren i CBS´s 60 minutes om sina mentala demoner och hur han fungerar.

Han har vid flera tillfällen tidigare berättat om sina problem och att han förmodligen har någon form av bokstavskombination. 37-åringen har så här långt vägrat skaffa sig en diagnos av rädsla för att han ska tvingas äta mediciner.

Han har stora problem med att röra sig i stora folkmassor och tycker illa om att röra främmande människor. Trånga utrymmen är heller ingenting han utsätter sig för om det inte behövs.

– Jag åker hiss men står alltid hörnet för att se allting. Jag vill inte ha människor bakom mig.

Han har vid tre tillfällen drabbats av större panikattacker och uppsökt sjukhus.

– Första gången vaknade jag på natten och var säker på att något var allvarligt fel med mig. Andra gången satt jag och tittade på tv och senaste gången var på golfbanan då jag fick för mig att jag hade något problem med benet. De två första gångerna var jag säker på att problemen satt i hjärtat, berättar Watson.

Efter noggranna läkarundersökningar hittades inga fel på Watson.

– Läkarna ville att jag skulle ta medicin för att lugna ner mig eftersom mitt huvud hela tiden går på högvarv. Men jag hatar att äta medicin och jag sa till dem att jag hellre får panikattacker än äter piller.

Bubba Watson är en av de stora förhandsfavoriterna i årets tävling och har redan en seger i år på Torrey Pines i februari.

Han är just nu fyra på världsrankingen.

Länk till text på golf.com


Text: Martin Strömberg • 2016-04-02
BloggBubba WatsonPGA TourTournytt
Scroll to Top