Europe’s Charley Hull’s caddie, Mark Wallington celebrates with Annika Sorenstam after their win

Därför tackade Annika ja till att bli Solheim Cup-kapten

Efter tre Solheim Cup som assisterande tar Annika Sörenstam över som kapten för Europas lag. 2017 är det dags.

Text: CM Hellsten • 2016-03-30 Uppdaterad 2016-03-30

I september förra året åkte Annika Sörenstam till St. Leon–Rot Golf Club utanför tyska Heidelberg för att vara vice–kapten bakom Carin Koch.

Det var tredje gången som Annika assisterade.

Efter att USA svarat för en mäktig vändning på söndagen och vunnit Solheim Cup frågade svenskgolf.se/wp om Sörenstam var redo att ta över som kapten 2017.

Så här svarade hon då:

– Ja, kanske. 

På onsdagen kallade Ladies European Tour till en presskonferens på Mission Hills Country Club i Kalifornien där årets första major inleds på torsdagen.

LET offentliggjorde då vem som blir ny Solheim Cup–kapten – Annika Sörenstam.

– Jag kan inte beskriva hur exalterad jag känner mig. Solheim Cup har alltid varit en viktig del av min karriär och jag har många fina minnen därifrån. När jag slutade spela så hoppades jag få fortsätta vara involverad i laget, vilket jag varit som vice–kapten. Jag har alltid känt att det skulle vara kul att också ­­få vara kapten och 2017 är jag redo för det uppdraget.

Sörenstam fick frågan om varför hon tackade ja just nu.

Så här svarade hon:

– Mina barn är i en stabilare ålder – 5 och 6 år gamla – och det är enklare för mig att åka i väg till tävlingar. Jag har varit vice–kapten tre gånger och vet inte om det finns en gräns för hur många gånger du kan ­­vara vice… Jag har bra kontakt med många spelare och 2017 passade perfekt. Dessutom finns det många andra som också vill vara kapten i framtiden så jag kunde inte tacka nej den här gången.

Annika Sörenstam berättade också att hon planerar att åka på ett studiebesök till Minnesota i september under Ryder Cup för att lyssna och lära av de kaptenerna. 

När majorn Ana Inspiration startar kommer Annika Sörenstam att arbeta som expertkommentator för Golf Channel.

18–20 augusti 2017 arrangeras Solheim Cup på Des Moines Golf & Country Club i amerikanska delstaten Iowa.

Sörenstam: ”Känns lite overkligt”


Sörenstam: ”Jag blev extremt sårad”


Text: CM Hellsten • 2016-03-30
BloggAnnika SörenstamTournytt
Rulla till toppen