Blogg

Tonga-Tony vann i Puerto Rico

Det är snart nio år sedan bröderna Tony och Gipper Finau kom till Arlandastad för att spela Scandinavian Masters. Jesper Parnevik och tävlingens dåvarande Vd, Fredrik Hellkvist, tog bröderna till Sverige som dragplåster och långtslående cirkusartister – nu har Tony visat att han blivit en riktigt duktig golfspelare samtidigt som han fortfarande slår långt. Då …

Tonga-Tony vann i Puerto Rico Read More »

Martin Strömberg • 2016-03-28

Det är snart nio år sedan bröderna Tony och Gipper Finau kom till Arlandastad för att spela Scandinavian Masters. Jesper Parnevik och tävlingens dåvarande Vd, Fredrik Hellkvist, tog bröderna till Sverige som dragplåster och långtslående cirkusartister – nu har Tony visat att han blivit en riktigt duktig golfspelare samtidigt som han fortfarande slår långt.

Då 17-årige Tony gjorde sin andra proffstävling men det mesta då rörde sig om hans långa drives och de båda bröderna fick smeknamnet ”Tongabröderna”.

Det var egentligen först ifjol som han slog igenom på allvar som spelare och i natt tog han sin första seger på PGA-touren.

– Jag har svårt att fatta det. Det har nog inte riktigt sjunkit in ännu, sa en lycklig segrare.

Det behövdes särspel. Ett tag under slutronden såg Finau ut att kunna vinna klart men två bogeys på vägen in bromsade in honom i särspel med Steve Marino.

Väl där gjorde båda spelarna birdie på 18:e de första två gångerna man spelade hålet. Men när Finau gjorde birdie även tredje gången kunde inte Marino svara utan treputtade från bakre greenkanten på par-femman.

– Typiskt. När jag väl spelade hålet ungefär som det är tänkt lyckades jag inte göra birdie. Förstaputten var långsammare än jag trodde och den andra var bara dålig. Jag är lite besviken, sa Marino, som fortfarande inte har vunnit på PGA-touren.

26-åriga Finau berättade att han drömt länge om att ha en putt för seger på PGA-touren och nu har den drömmen uppfyllts.

– Jag har föröskt att leva i nuet hela dagen och lyckades väl ganska bra även om jag tappade på slutet av den ordinarie ronden.

Fredrik Jacobson avslutade med 73 slag och delade 15:e platsen medan Henrik Norlander blev delad 39:a efter att också han haft 73 slag på söndagen.

Slutresultat

Scroll to Top