Blogg

Days dubbel

Jason Day följde upp segern förra veckan med ännu en i veckans Dell Match Play. Australiern är nu ny världsetta.

Martin Strömberg • 2016-03-28

Det blev aldrig någon riktig nerv i finalen av Dell Match Play.

Jason Day var alldeles för stark och från hål tre var han i ledningen och vann till slut med solklara 5/4.

Spelmässigt var Louis Oosthuizen och Day någorlunda jämna men på greenerna var Day i en klass för sig. Han gjorde fem birdies mot Oosthuizens enda.

– Jag tar med mig mycket positivt och spelet börjar se bra ut inför Augusta. Det går inte att vinna en match mot Jason som han spelar nu utan att göra birdies, sa Oosthuizen efter finalförlusten.

Day har nu tagit två raka segrar då han också vann på Bay Hill förra veckan. Men det kunde ha tagit stopp tidigt den här veckan.

Ryggproblemen som dök upp under gruppspelet fick flera av Days närmaste rådgivare att försöka övertala australiern att tänka på Masters om två veckor och därför bryta Dell Match Play.

Day valde att lyssna på sig själv.

– Jag kände att jag spelade så bra och jag ville vinna så mycket, berättar Day.

Han fick behandling en timme före varje rond och en timme efter för att hindra ryggen att krampa som den gjort i första matchen mot Graeme McDowell. 

– Det har varit många behandlingar både före mellan och efter ronderna men jag har inte känt av ryggen mycket de senaste dagarna. Vila och återhämtning de närmaste dagarna kommer att vara viktigt för mig, sa Day efter segern.

Han har nu sex segrar på sina 13 senaste starter och Day blir ny världsetta när den nya rankingen presenteras på måndagen.

I matchen om tredje plats vann spanjoren Rafael Cabrera Bello över Rory McIlroy med 3/2.

Se Days sista inspel som säkrade segern

 

 

Scroll to Top