World Golf Championships-Cadillac Championship – Round Two

Blogg

Tungviktsmötet – Day ny världsetta

Det blir ett riktigt tungviktsmöte i ena semifinalen av Dell Match Play. Och hur det än går blir Jason Day ny världsetta.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-27 Uppdaterad 2016-03-27

Under söndagsmorgonen i Texas är det dags för semifinalerna i Dell Match Play och i den första ställs Jason Day mot Rory McIlroy, en drömmatch i mångas ögon.

Och för Day, som drogs med ryggbesvär i början av veckan, är känslan av att vara i semifinal lite omtumlande.

– Ja, i början av veckan kändes det inte bra och jag var verkligen osäker på om jag skulle kunna genomföra tävlingen. Att få möta Rory i semifinalen kommer att bli kul och stentufft, han verkar spela riktigt bra just nu, men jag ska ge vad jag har.

Day besegrade Brooks Koepka 3/2 på lördagskvällen medan McIlroy slog Chris Kirk med 4/3. McIlroy hade ett par halvknackiga föreställningar i gruppspelet men har växt för varje match och han gjorde flest birdies av alla i kvartsfnalerna.

– Jag försökte att vara lite mer aggressiv och jag tycker att jag har spelat bättre och bättre. Det blir otroligt roligt att möta Jason men oavsett hur det går sista dagen så kommer jag att åka härifrån med bra självförtroende, sa nordirländaren.

I den andra semifinalen möt spanjoren Rafael Cabrera Bello och sydafrikanen Louis Oosthuizen. Cabrera Bello är rankad 54:a i världen och har varit lite underdog hela vägen men verkligen höjt sig för varje match. I kvarten mot amerikanen Ryan Moore var han aldrig ner.

– Det var en lång dag med lurig vind. Skillnaden var att jag satte i några puttar och slog upp mina wedgar lite närmare hela tiden, sa spanjoren som i och med sitt fina spel tar sig in topp 50 i världen och därmed också in i Masters om två veckor.

Louis Oosthuizen slog först ut Jordan Spieth och sedan också Dustin Johnson. I semifinalen mot Cabrera Bello kommer han att vara storfavorit.

– Jag vet hur bra Rafa är och det spelar ingen roll för mig. Jag vet att jag måste spela riktigt bra för att ta mig till final, sa Oosthuizen när motståndet kom på tal.

Resultaten

Se en av Cabrera Bellos fina wedgar nedan


Text: Martin Strömberg • 2016-03-27
BloggJason DayLouis OosthuizenPGA TourRafael Cabrera BelloRory McIlroyTournytt
Scroll to Top