Puerto Rico Open – Round Two

Perfekt slagläge för Jacobson

När storfräsarna spelar WGC i Texas kör PGA-touren ett side event i Puerto Rico med ett mindre stjärnfyllt startfält. Det gör det möjligen något lättare att plocka en framskjuten placering men att vinna är altid svårt på den här nnivån. I ledningen efter halva tävlingen finns hemmaspelaren Rafael Campos på nio under par. Han är

Text: Martin Strömberg • 2016-03-26 Uppdaterad 2016-03-26

När storfräsarna spelar WGC i Texas kör PGA-touren ett side event i Puerto Rico med ett mindre stjärnfyllt startfält. Det gör det möjligen något lättare att plocka en framskjuten placering men att vinna är altid svårt på den här nnivån.

I ledningen efter halva tävlingen finns hemmaspelaren Rafael Campos på nio under par. Han är den första Puertorican att ledan en tävling på PGA-touren sedan 1979 då Chi-Chi Rodriguez vann sin åttonde och sista titel i Tallahassee Open.

– Det känns otroligt men konstigt nog är jag väldigt avslappnad i situationen. Jag har inte funderat över svingen eller några problem på banan , jag har verkligen kul när jag spelar just nu, sa 27-årige Campos efter sin 71:a andra ronden.

Bakom sig har han dock ett gediget koppel av habila spelare inom ett avstånd som är klart hanterbart. george McNeill som vann här 2012 är två, bara ett slag bakom Campos. Ytterligare ett slag ner finns bland andra engelsmannen Ian Poulter, som inledde med tre birdies och avslutade med tre för dagens bästa rond, 66 slag.

– Jag hade bra tålamod idag och att avsluta med tre birdies var skönt och det lyfte mig till en bra position inför helgen, sa Poulter, som inte kvalificerat sig för Dell Match Play från sin 67:e plats på världsrankingen.

Två svenskar spelar i Puerto Rico och de gör det bra. Fredrik Jacobson är delad tia efter två raka 69:or. Med bara tre slag upp till ledande Campos har Jacobson naturligtvis ett ypperligt läge inför helgens spel.

– Jag har hållit bollen i spel bra och gett mig själv många bra birdiechanser. Hade väl kanske hoppats på att få i några till men det känns stabilt, sa Jacobson efter andra ronden.

Henrik Norlander klarade en välbehövlig kvalgräns efter 72-70 och delar 40:e plats, sju slag från ledning. 

Ställningen

Intervju med Jacobson nedan

 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-26
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderIan PoulterPGA TourTournytt
Rulla till toppen