World Golf Championships-Dell Match Play – Round Three

Världsettan har vaknat

De tre högst rankade spelarna är vidare till helgens spel i Dell Match Play. Och världsettan slog bästa kompisen.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-26 Uppdaterad 2016-03-26

De stora elefanterna börjar röra på sig inför Masters.

När 16 spelare finns kvar av Dell Match Play är formsignalerna tydliga från Jordan Spieth och Rory McIlroy. Dessutom har några luriga outsiders imponerat stort.

Zach Johnson är ofta underskattad med sin speciella rörelse och låga bollflykt men när det kommer till golfens kärna; att få bollen i hålet, gärna under lite svåra förhållanden, så har Johnson få övermän.

Igår tog han sin tredje raka seger på Pete Dye-designade Austin GC genom att avpolletera irländaren Shane Lowry med 4/3. Johnson gick under fredagen ut och spelade hål 16, 17 och 18 som träning eftersom han hittills inte behövt spela hålen under sina matcher.

– Den här banan passar mitt spel bra. Man behöver inte slå särskilt långt, det är smala svårträffade fairways och greenerna kräver bra järnspel för att ta sig nära, sa Johnson efter tredje dagen.

Nu ställs han mot Rory Mcilroy under lördagen och det kommer garanterat att bli en spännande match att följa mellan spelare med två helt olika stilar.

Han har bara spelat 42 hål på sina tre matcher och två andra som fått vila lite extra de tre första dagarna är världsettan Jordan Spieth (46) och Patrick Reed (47). 

Spieth behövde minst en delning mot kompisen Justin Thomas för att ta sig vidare och han erkänner att han var nervös inför matchen, som han till slut vann med 3/2.

– Det var en lite jobbig situation eftersom vi normalt sett håller på varandra. Men jag vet hur gärna han vill slå mig och det pirrade lite extra i magen i går kväll. 

Spieth ställs mot Louis Oosthuizen i sextondelsfinalen och han har all respekt i världen för motståndet.

– Han är en fantastisk spelare och det kommer att bli svårt för mig. Han har gett mig stryk i matchspel tidigare, senast under Presidents Cup. Han är en bra matchspelare som alltid presterar under press och det blir en svår uppgift.

Många förväntade sig en jämn och hård match mellan Patrick Reed och Phil Mickelson men Reed gav aldrig Phil ens ett lillfinger. Siffrorna skrevs til 5/4 och Reed har gått fram som en ångvält så här långt.

Nu får han möta Dustin Johnson på lördagen men motståndet är inte något som Reed bryr sig särskilt mycket om.

– Nej, jag spelar på mitt eget spel. Jag vet att om jag spelar som jag ska kommer jag att få många birdiechanser och slår jag puttarna som jag vil så kommer en del att gå i. 

Så här ser lördagens morgonmatcher ut:

Världsettan har vaknat

 Jason Day fick lite extra vila under fredagen då hans motståndare Paul Casey bröt efter sex hål på grund av problem med magen. Day ställs mot amerikanen Brandt Snedeker i sin jakt på andra raka titeln.

– Man vill aldrig vinna på grund av att någon annan mår dåligt men det är klart att mer vila för min rygg är bra. Jag kan få lite ytterligare behandling och träna lite extra under dagen, sa Day.

Från och med lördagen spelas två matcher per dag och potentiellt skulle den spelare som står med bucklan på söndagen kunna ha spelat 126 ordinarie hål.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-26
BloggJason DayJordan SpiethPatrick ReedPGA TourTournyttZach Johnson
Rulla till toppen