World Golf Championships-Cadillac Championship – Round Three

Blogg

Halvsvensken kan missa US Masters

Danny Willett har startat säsongen strålande med en vinst och flera fina resultat. Nu är det osäkert om han kommer till start i årets US Masters.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-23 Uppdaterad 2016-03-23

Danny Willett har redan vunnit en tävling i år och har goda möjligheter att ta hem årets första major i april. Men nu är det oklart om engelsmannen (som har en svensk mamma) kommer att kunna starta tävlingen överhuvudtaget.

Förra året debuterade Willett i US Masters och slutade delad 38. Men med ett barn som förväntas födas den tionde april, alltså söndagen i Masters-veckan, är det nu oklart hur engelsmannen gör.

Hans fru, Nicole Willett, ska föda barnet i England och det gör starten ännu osäkrare.

– Allt beror på hur vår lille kille har tänkt, säger Willett till Augusta Chronicle.

– Om han vill komma ut tidigare hade det varit ultimat men om han inte vill det så blir det ingen start för mig.

Även om det skulle vara så att Willetts första barn skulle komma under början av veckan kan han tänka sig att spela turneringen.

– Förhoppningsvis, har vi en enkel och problemfri tidig födsel så att jag kan åka till Augusta, även om det innebär att jag flyger på tisdagen eller onsdagen. Det är en av golftävlingarna man inte vill missa under året.

Att sätta igång förlossningen tidigare är något som de kan tänka sig.

– Om vår son är redo, kan det vara något vi tittar närmare på. Men om han inte är intresserad, låter vi han vara kvar längre. Det här är något jag inte vill tvinga fram, det kommer fler Masters-tävlingar, säger Danny Willett.


Text: Jesper Johansson • 2016-03-23
BloggDanny WillettTournyttUS Masters
Scroll to Top