JTBC Founders Cup – Final Round

Sydkoreanska tangerade svenskt rekord

Ingen kunde svara när sydkoreanskan Sei Young Kim pressade gasen i botten. Pernilla Lindberg blev bästa svenska.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-21 Uppdaterad 2016-03-21

Annika Sörenstam har många rekord på LPGA-touren.

Ett av de tuffare att slå är lägsta totalscoren mot par efter 72 hål.

På sista green under helgens JTBC Founders Cup hade sydkoreanska Sei Young Kim en putt för 61 slag på ronden och 28 under par totalt. Hon missade den men tangerade Sörenstams rekord och blev efteråt gratulerad av den svenska legendaren.

– Grattis till en fantastisk vecka. Jag trodde att hon skulle sätta den putten och det är svårt att tro att det bara är hennes andra år på LPGA, sa Annika enligt lpga.com. 

Sei Young Kim själv hade ingen koll på vare sig rondresultat eller rekord när hon tog sin tredje LPGA-seger. Hon har haft ett par mindre bra tävlingar och var lycklig över att vara tillbaks som segrare.

– Det är en dröm och min lägsta score någonsin. Jag visste inget om rekordet förrän efteråt och jag frågade min caddie om jag verkligen gått tio under.

Lydia Ko avslutade med 65 slag men var ändå fem slag efter den suveräna sydkoreanskan.

Svenska Pernilla Lindberg slutade delad 13:e efter en 69:a sista dagen. Hon var ett över par för ronden med sex hål kvar men en stark avslutning lyfte henne ordentligt i resultatlistan.

– Jag tror att det är min lägsta 72 hålstävling någonsin och jag är nöjd att jag hängde i och fick utdelning i slutet. Självklart hade jag velat spela bra hela ronden men jag lärde mig av det och kommer att göra det bättre nästa gång, säger Lindberg till Svensk Golf.

Anna Nordqvist slutade delad 23:a efter 68 slag sista dagen.

Slutresultat 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-21
BloggAnna NordqvistLPGA TourPernilla LindbergSei Young KimTournytt
Rulla till toppen