Blogg

Drömduellen: Stenson vs Day

Vår svenske stjärna Henrik Stenson går ledarboll på Bay Hill under lördagen. Han är två slag bakom Jason Day.

Martin Strömberg • 2016-03-19

Det blir en riktig drömduell ur svensk synvinkel i helgen. Jason Day fortsatte att trumma på under fredagen och hade efter förmiddagens spel öppnat upp ett litet gap til spelarna bakom.

Men på eftermiddagen kom Henrik Stenson och täppte nästan till hela avståndet, svensken gjorde birdie på vartannat hål sista nio, hade 31 slag där, och är två bakom Day inför lördagens spel.

– Det var ungefär samma spel idag som igår. Jag puttade bra och scorade bra och slog lite bra slag då och då men är väl inte helt hundra, berättar Stenson för Svensk Golf.

När svensken gick ut hade Day redan satt ribban och Stenson tyckte att det var skönt att ha ett resultat att gå på. Och efter en lite trög inledning, om man kan kalla ett under efter nio trögt, lossnade det på hemvägen.

– Det är ganska skönt när man är i min position att veta att man behöver en bra rond för att hålla kontakten.  Det hände inte så mycket i början men jag behöll tålamodet och min putter fungerar bra. Jag är inte helt hundra procent i ballstrikingen och slår en del mindre bra slag men totalt sett en bra rond.

Jonas Blixt avancerade 43 placeringar efter en 68:a som innehöll sex birdis och två bogeys. Han har hittills plockat nästan ett och ett halvt slag mot fältet på greenerna och blickar nu uppåt på ledartavlan från sin 25:e plats.

– Det vore gött att fortsätta träffa många fairways då greenerna är svåra att få stop på. Mitt järnspel måste bli bättre för att jag ska kunna göra många birdies, säger Blixt till Svensk Golf.

För Jason Day har veckans tävling blivit ett skönt besked. Han har haft en lite långsam säsongsstart efter att ha tagit mycket ledigt över vintern för att spendera tid med familjen. Nu verkar saker äntligen falla på plats.

– Jag är otroligt nöjd. Jag har tränat mycket den senaste tiden men inte spelat bra. Jag hatar verkligen att spela dålig golf. Jag kämpar fortfarande men det kändes ändå som ett stort steg i rätt riktning, sa Day efter sin 65:a.

Alla fyra startande svenskar klarade kvalgränsen. David Lingmerth och Freddie Jacobson är på delad 42:a plats på två under par, elva slag bakom Day.

Ställningen

Scroll to Top