Blogg

Superswedes

Svenskorna inledde veckans JTBC Founders Cup på ett strålande vis. Tre blågula delar femteplatsen efter rejäla birdiefyrverkerier.

Martin Strömberg • 2016-03-18

Det var perfekta förhållanden för låga scorer på Wildfire GC i Arizona och de svenska spelarna var beredda.

Pernilla Lindberg, Dani Holmqvist och Anna Nordqvist, gick alla sju under par och fick precis en sådan start som de önskat sig.

– Det var bra greener och nästan ingen vind så förhållandena var lysande på morgonen. Jag gav mig själv många chanser och när puttern dessutom var het tog jag vara på många av dem, säger Lindberg till Svebsk Golf.

Bollnästjejen behövde bara 26 puttar och hade 15 greenträffar. Åtta birdies och en bogey fanns i hennes välstädade arkiv efter ronden och hon delar femteplatsen med två andra svenskor.

Anna Nordqvist hade exakt samma facit och hon befäster intrycken att honfortsätter att utvecklas.

– Jag tycker att formen känts bra de senaste veckorna och idag var det stabilt spel igen. Jag gjorde fem av mina birdies från under en meter så det var en bra dag på jobbet, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Dani Holmqvist kompletterade de två mer rutinerade kollegorna med en helt bogeyfri rond första dagen. Fem birdies och en eagle på sjuan , där hon sänkte andraslaget, blev hennes fina facit.

I ledningen efter första ronden återfinns sydkoreanskan Mi Hyang lee som gick tio under par efter 27 (!) slag sina första nio (banans sista).

Det är tangerat rekord på LPGA. 

På delad andraplats ligger amerikanskan Brittany Lang och sydkoreanskan Sei Young Kim.

Ställningen

Scroll to Top