Blogg

Prickskytte av Pilkadaris

Han är segerlös på Europatouren. Nu jagar 42-åringen en sen debutseger.

Av Martin Strömberg • 2016-03-18

Australiern Terry Pilkadaris har kämpat länge utan större framgångar.

Han har spelat 128 ET-tävlingar och hade sin storhetsperiod i början av 2000-talet då han tog ett flertal topplaceringar, dock ingen seger, och nu verkar han ha hittat formen. Ifjol kom han tvåa i Danmark och visade där att potentialen finns kvar.

42-åringen från Perth gick andra ronden av Hero Indian Open på 64 slag och leder med tre skott inför helgen. Enda bogey andra dagen kom på sista hålet och fram till dess hade han nio birdies och åtta par i bakfickan.

– Det handlar om att träffa fairways för att kunna ge sig själv chansen på den här banan och jag har känt mig avslappnad hittills. Jag har gått för flaggorna hela tiden, sa Pilkadaris efter sin rond.

Genom att studera statistiken kan man se att han träffat 75 procent av fairways, vilket är bra på den tajta trädkantade banan, men inte bäst i fältet. Däremot har han över 86 procents greenträffar, vilket är klart bäst tillsammans med Antonio Lascuna från Filippinerna.

– Jag har gett mig själv många chanser och det är skönt att få utdelning. Jag ska bara föröska hålla det enkelt och undvika att sätta krokben för mig själv.

För svensk del blir det spellledigt i helgen då alla tre blågula spelare missade kvalgränsen. Närmast var Sollentunas Jens Fahrbring som med sina dubbla 74:or missade med just fyra slag.

Andraplatsen efter 36 hål delas mellan spanjoren Nacho Elvira och hemmaspelaren SSP Chowrasia.

Ställningen

Scroll to Top