Blogg

Rory om Scott: ”Ta tillbaka den förankrade puttern”

Rory McIlroy vill sätta stopp på Adam Scott genom att återinföra den ankrade puttern, men frågan är om det skulle stoppa australiern som är i en otroligt fin form.

Jesper Johansson • 2016-03-17

Adam Scott är i osannolik form. På de tre senaste starterna har han kommit tvåa en gång och vunnit de senaste två, bland annat WGC-Cadillac Championship på Doral.

Och nu hoppas han kunna förlänga sviten i Arnold Palmer Invitational.

– Jag vet inte riktigt hur länge jag kan hålla spelet uppe. Man måste utnyttja det medan det är här, det är den stora grejen. Och självklart känner jag mig säker på att jag kan spela bra även den här veckan. Inget känns annorlunda jämfört med när jag senast spelade på Doral, sa Adam Scott under en presskonferens inför tävlingen enligt Golf Channel.

Australiern valde att inte tävla i Valspar Championship förra veckan och menar att de fyra dagar han fick ledigt var välbehövliga.

– Nu har jag två viktiga veckor framöver, och sen är det en veckas förberedelser inför US Masters och sen ska jag spela själva tävlingen. Så nästa månad har jag fullt upp. Att få fyra dagar ledigt var väldigt skönt.

Adam Scott, som är en av spelarna som bytt från en lång putter till en normal, säger också att han känner sig säkrare än någonsin på green.

Det är något som även Rory McIlroy har uppmärksammat och hoppas kunna förändra.

– Jag tycker att vi ska ta tillbaka den ankrade puttern, skojade McIlroy.

– Jag var helt för beslutet att ta bort puttern. Men nu är jag helt för att behålla den.

Adam Scott gjorde ett banrekord på helgens bana 2014 genom att gå runt på 62 slag och ledde då med sju slag efter 36 hål. Då slutade han trea. Nu hoppas han att formen från de senaste veckorna kan hålla i sig och att resultatet ska bli bättre.

– För att använda ett exempel, det kanske inte är det bästa men, Tiger bibehöll sin form i tio år, sa Adam Scott med ett leende.

– Jag kanske har några veckor kvar i alla fall.

Scroll to Top