Blogg

Därför missar Bubba Watson veckans tävling

I helgen spelas Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Florida. Men Bubba Watson, som är medlem i klubben, kommer inte till start.

Jesper Johansson • 2016-03-16

Förra veckan la Bubba Watson upp en bild på Twitter när hans fyraårige son Caleb satt i legendaren Arnold Palmers knä.

Så här såg bilden ut:


Nu vet vi varför. Bubba Watson körde till Bay Hill där Arnold Palmer Invitational ska spelas i veckan för att personligen berätta för Palmer att han inte kommer att medverka i tävlingen.

– Jag trodde att det skulle bli lättare om jag hade Caleb med mig, sa Bubba Watson med ett skratt till Golf Channel.

– Jag åkte över till Bay Hill precis innan deadline för tävlingen och drog mig ut. Vi pratade om allt möjlit, säger Bubba Watson.

Anledningen till att världsfyran inte ställer upp i tävlingen är smärtor i ryggen. Men Watson är inte för oroad angående skadan. Men att han märkte något efter att han slog en järn-4 ur en torva i den tredje rundan på Doral i WGC-Cadillac Championship och även efter en järn-5 på det 18:e hålet.

– Det var precis efter träffen som jag fick smärtor.

Men även spelschemat hade en roll i beslutet. Nästa vecka ska amerikanen spela Dell Match Play och två veckor senare är det dags för US Masters, där han är en av förhandsfavoriterna.

– Man måste se till helheten. OS och Ryder Cup spelas i år så en del terapi och en veckas vila tror jag är det bästa för mig just nu, säger Bubba Watson.

Scroll to Top