2016 World Ladies Championship

Blogg

Sol bäst i regnet

Regn och åska gjorde att den första rundan av World Ladies Championship i Kina fick avbrytas. Men svenskorna hann spela klart och kom in på höga scorer.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-10 Uppdaterad 2016-03-10

Det var inte speciellt många som kom i mål under torsdagen av World Ladies Championship i Kina. På grund av kraftigt skyfall och åska avbröts de flesta spelarnas rundor. Men båda svenskorna som är med fick avsluta rundan. Vilket de inte direkt tjänade på.

Camilla Lennarth blev bästa svenska med en runda på 78 slag (+6), Lina Boqvist gick runt på 80 slag (+8) – vilket innebär att det blir svårt för dem att vinna den andra tävlingen som spelas samtidigt under helgen.

Leder tävlingen gör 19 åriga sydkoreanskan Ji Han Sol som gjorde en drömrunda i busvädret och gick runt fyra under par (68 slag). 

Ji berättade för Ladies European Tours hemsida att det var tuffa förhållanden.

– Jag är jätteglad att jag lyckades spela så bra även fast det regnade så mycket. Jag försökte slappna av och det hjälpte mig att komma in som ledare efter den första rundan, säger Ji Han Sol och fortsätter:

– Första gången jag spelade den här banan under övningsrundorna tyckte jag inte att den var speciellt svår. Ärligt talat tyckte jag att den var för enkel. Men när jag spelade den i dag insåg jag att banan inte är ett dugg lätt.

 



Text: Jesper Johansson • 2016-03-10
BloggCamilla LennarthLadies European TourLina BoqvistTournytt
Scroll to Top