Blogg

”Tiger får för lite cred för vad han gjort”

"Numera kan du trygga din framtid med en framgångsrik vecka på PGA-touren. Det är Tigers förtjänst"

Michael Åhman • 2016-03-10

Världsettan Jordan Spieth tycker att Tiger Woods inte får tillräcklig ”cred” från sina kolleger, i synnerhet inte från de unga i Spieths generation.

I David Fehertys Golf Channel-show uttrycker Spieth att hans kolleger borde vara mer tacksamma mot Woods för den uppmärksamhet (och prispengar) som han skapat i sporten.

– Tiger förtjänar en miljon tackkort och en miljon lådor med goda viner från varje golfare som vill komma upp och spela PGA-touren – och från de som redan är med där.

Professionell golf var en gång i tiden reserverat för de bäst bemedlade. Efter Tiger råder en verklighet som är helt annorlunda.

– Nu kan du trygga din framtid efter en enda vecka på PGA-touren. Vi ska vara lycklig för det.

Spieth berättar om en liten händelse på en inspelsrunda på Augusta National förra året som visar på den professionalism och noggrannhet i detaljer som utmärker de riktigt stora mästarna.

Världsettan spelade med Ben Crenshaw och Tiger och de hade precis puttat ut på det berömda 16:e (kort)hålet.

– Jag gick av greenen och vänder mig om och får se hur Tiger stannade och började slå puttar från den bakre vänstra delen på greenen ner mot vad som skulle bli pinnplaceringen på söndag, berättar Spieth för Golf Channel.

– Jag minns att jag noterade hur mycket putten föll. Och visst: På söndag fick jag en mycket liknande putt för ett par som verkligen säkrade min Masters-seger…

TIGER40/ Alla är vi drabbade av ”The Tiger Effect”


”Make Tiger great again”


Tiger Woods: ”Alla tror att jag är död”

Scroll to Top