Blogg

Sydkoreanska stjärnskottet leder igen

Hon har redan vunnit den här säsongen och leder Race to CME Globe. Nu är Ha Na Jang halvvägs mot ännu en topplacering i Singapore.

Martin Strömberg • 2016-03-04

Hon slog igenom stort på LPGA ifjol och radade då upp topplaceringar, bland annat tre andraplatser. I år tog 23-åringen sin första seger i Florida och formen bara flyter på.

– Jag känner mig bekväm här och har gjort en eagle per rond så här långt. Jag måste prata med mig själv hela tiden för att undvika att tänka för mycket och behålla tålamodet, berättade Jang för tourens hemsida efter sin 66:a andra ronden.

Hon var en jättetalang redan som ung och slutade delad 45:a i det Koreanska nationella mästerskapet redan som 12-åring. Efter att ha flyttat till USA och tillbringat några år på mindre tourer med stor framgång etablerade sig Ha Na Jang ifol på allvar på LPGA. Nu har hon klättrat till en tionde plats på världsrankingen och jagar en OS-plats.

Med sig i ledningen har hon Mirim Lee, som har två segrar på LPGA från 2014. Lee gick på 67 slag andra dagen trots att ingenting egentligen kändes bra.

– Jag svingar inte bra just nu men scorar desto bättre. 

Norska Suzann Pettersen delar tredjeplatsen, ett slag bakom de två i täten och norskan trivs av tradition bra i Asien där hon tagit fem av sina 15 segrar.

– Ja, det känns som att Asien är mitt andra hem. Jag förösker såklart vinna överallt och jag har spelat mycket i Asien så jag har haft många chanser. HSBC har jag aldrig vunnit så det vore roligt att ha chansen på söndag, sa Pettersen efter sin andra rond på 69 slag.

De båda svenskorna är med i mitten av fältet. Anna Nordqvist gick på 72 slag trots en trippelbogey medan Pernilla Lindberg hade 74 slag andra dagen. De är på delad 25:e (Nordqvist) samt delad 35:e (Lindberg) inför helgens spel.

Ställningen

Se Ha Na Jang dansa efter ronden


Scroll to Top