Blogg

Nya tekniken gav Rory McIlroy sämre längdkänsla

Rory McIlroy har bytt teknik med puttern. Men något direkt lyft gav det inte på greenerna.

Jesper Johansson • 2016-03-04

Under presskonferensen efter första rundan av WGC-Cadillac Championship på Doral pratade Rory McIlroy om den senaste snackisen – det nya puttgreppet.

Världstvåan har nämligen ändrat från det normala greppet till att spela som Jordan Spieth, med vänsterhanden längst ner.

Sättet att hålla puttern på är dock inte helt nytt för nordirländaren. När han först började spela på de stora tourerna var det med vänsterhanden längst ner.

Men den nygamla metoden innebar ingen direkt succé. Rory McIlroy satte bara en putt som var längre än tre meter. Och på det sista hålet treputtade McIlroy vilket reulterade i en dubbelbogey.

– Min fartkontroll var inte bra på greenerna. Jag lämnade väldigt många puttar korta, sa Rory McIlroy enligt Golf channel.

– Men jag antar att det är något man får räkna med när man byter grepp. Det var första tävlingsrundan med det nya greppet. Men jag känner att det var helt okej ändå, sa Rory McIlroy.

På den tuffa banan utanför Miami lyckades dock Rory McIlroy gå runt på 71 slag, ett under par. Leder tävlingen gör Markus Fraser och Scott Piercy.

Hur puttar du?

Svara i kommentarsfältet: 

 I Golfskolan visar Sveriges hetaste tränare Viktor Gustavsson hur du fixar längdkänslan:

 

Scroll to Top