The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Round One

Blogg

Day behövde hjälp – ringde Tiger

Efter en seg säsongsstart behövde Jason Day få igång vinnarinstinkten. Han slog en signal till Tiger Woods.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-03 Uppdaterad 2019-12-11

Det var i förra veckan som världstvåan slog en signal till Tiger för att få hjälp med den mentala sidan av spelet. De två är goda vänner och de pratade nästan en timme, berättade Day under en presskonferens inför veckans WGC-tävling.

– Det var ett bra samtal. Om det är någons hjärna man skulle vilja få tillgång till så är det hans, sa Day inför Cadillac Championship.

Day tog fem segrar ifjol och vann bland annat PGA Championship på Whistling Straits. I år vill han ta ännu ett steg och känner att det är den mentala biten som han fortfarande kan förbättra mest.

Därför söker han råd av den bäste.

– Jag tror att det är sista biten i pusslet för mig. Om jag kan förbättra den mentala sidan av mig så tror jag att jag bara kan gå ut och krossa. Varje gång jag pratar med Tiger så kommer samma skaer upp: Målmedvetenhet, ansträngning och mental styrka. Det är hans killerinstinkt jag vill ha och bygga vidare på den position jag hade i slutet av förra sommaren, sa Day.

Day har hittills i år haft placeringarna d10 (Hyundai), MC (Farmers), d11 (AT&T) och gör sin fjärde start idag då han går i samma boll som Jordan Spieth och Rory McIlroy på Doral.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-03
BloggJason DayPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top