The Honda Classic – Final Round

Blogg

Ska det bli Scotts år?

Australiern tillbaks som vinnare

Text: Martin Strömberg • 2016-02-29 Uppdaterad 2016-02-29

Hela sista ronden av Honda Classic blev en match mellan spanjoren Sergio Garcia och australiern Adam Scott, precis som väntat med tanke på att de öppnat upp en liten lucka efter tre dagar.

Scott var hela ronden ett eller två slag före och trots att Garcia satte lite press med en birdie på sista hålet höll Scott undan. Segern var 35-åringens tolfte på PGA-touren och han erkände efteråt att han jagat den desperat.

– Det blir bara svårarare och svårare att vinna och det var en stor lättnad när segern var klar, sa Scott.

Och det kunde väldigt lätt ha gått åt andra hållet. På näst sista hålet landade Scotts hårda järnsjua några decimeter på rätt sida om vattenhindret. På 15:e, där han slog två bollar i vattnet, fick han gå tillbaks och vänta på att vinden skulle lugna sig.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänkte på gårdagen när jag stod på tee och det är inget lätt hål att stå och slå en skön mjuk skuren järnåtta på. Som tur var hade de flyttat fram tee lite men jag väntade på att vinden skulle mojna och när den gjorde det slog jag ett bra slag.

Scott slog igenom stort när han vann The Players på Sawgrass 2004 och året innan hade han vunnit Scandinavian Masters på Barsebäck. Han vann sin hittills enda major på Augusta 2013 och blev världsetta under en kort period efter segern i The Colonial 2014 men har efter det haft en tung period.

I år har det plötsligt släppt igen och han har sju topp tio-placeringar. Han har tvingats byta tillbaks från bröstputter till en kort. Och Scott berättar att han jobbar hårdare nu för att kunna hålla takten med ungdomarna i toppen av världsrankingen.

– När jag ser tillbaks på min karriär så förstår jag att jag inte jobbade tillräckligt hårt när jag var yngre. Nu har jag kortare tid på mig och jag vet att efter 40 kommer det att bli ännu tuffare.

Tvåan Sergio Garcia får vänta på sin nästa seger men andraplatsen är naturligtvis ett bevis också för spanjoren att han fortfarande är med däruppe.

– Att kunna vara med och slåss om segern känns som ett stort steg för mig. Jag kämpade men jag tände inte riktigt på alla cylindrar som jag velat. Adam spelade fantastiskt och jag vill verkligen inte ta något från honom men jag vet att jag kan spela bättre än jag gjorde idag.

Fredrik Jacobson blev till slut bästa svensk efter att ha scorat bättre varje dag. 72-71-70-69 innebar en delad 26:e plats och ett avancemang på FedEx-litsan till en 22:a plats. David Lingmerth hade en jobbig avslutning med 76 slag och han föll till en delad 53:e. Lingmerth avancerade trots detta en placering på FedEx till 21:a.

Slutresultat

Se Scotts läckra bunkerbirdie på tolvan

 


Text: Martin Strömberg • 2016-02-29
BloggAdam ScottPGA TourSergio GarciaTournytt
Scroll to Top