The Honda Classic – Round Three

Blogg

TV: Se Scott fastna i Björnfällan

Slog två i vattnet på 15:e

Martin Strömberg • 2016-02-28

Australiern Adam Scott var på väg mot en riktig kanonrond när han kom fram till The Bear Trap på PGA National. Han var sju under för dagen och ledde i det läget med tre slag och behövde egentligen bara träffa bollen rent och hålla den vänster om flaggan på 15:e. Scott såg att järnsexan blev lite för hög.

– Den fick för mycket spinn och gick rakt upp. Jag antar att det är därför det kallas för Björnfällan, sa Scott efter ronden.

Men det skulle inte sluta där. Scott gick fram och droppade i dropprutan och slog nästa slag rakt över pinnen, men för långt. Den tog två, tre studsar och ner i vattnet igen. Han tvingades slå sitt femteslag och gjorde det bra upp till två meter från hål. Scott höll dock masken bra och log när bollen slog ner på green.

– Vad ska man göra när man behöver fem slag för att hålla bollen torr, sa den rutinerade australiensaren.

Som ändå var nöjd totalt sett. Han kunde inte minnas om han någonsin gått fem under med en kvadrupelbogey tidigare.

– Nej, inte så här på rak arm. 66 slag är en kanonrond här, så svår är banan att man inte kan slappna av en sekund. Jag måste tänka som att det var åtta birdies och fyra bogeys och jag har satt mig själv i en bra position inför sista ronden. Jag spelar riktigt bra och slår bollen bättre den här veckan än förra så jag känner att jag utvecklas åt rätt håll hela tiden.

Spelpartnern Sergio Garcia gjorde samtidigt par på hålet och från att ha varit tre efter gick spanjoren till att leda med ett slag på ett enda hål.

– Det är aldrig roligt att se en god vän och kollega slå bollar i vattnet men det är sådant som händer på en så här tuff bana. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte påverkade mig när jag skulle slå mitt slag. Det är tufft nog ändå men det är sådant man måste lära sig hantera, sa Garcia, som är mycket god vän med Scott.

Nu delar kompisarna ledningen inför slutronden på nio under par och duon kommer att matcha varandra för att hålla resten av fältet bakom sig. Båda gick segerlösa från fjolårssäsongen och Garcia har inte vunnit sedan 2012. Det kommer att bli ett långt tufft test sista ronden.

– Jag tror att vi båda vill vinna lika mycket och jag hoppas naturligtvis att jag kan ge mig chansen på slutet i morgon och sedan får väl ödet avgöra hur det ska gå. Vi får vänta och se helt enkelt.

Svenske hoppet David Lingmerth gick två över tredje dagen och är på par total på en delad 14:e plats. David har fem slag upp till tredjeplatsen som just nu innehas av amerikanen Blayne Barber.

Ställningen

Scroll to Top