The Honda Classic – Round Two

Blogg

Kung Rickie bara fortsätter

Leder igen i Florida

Martin Strömberg • 2016-02-27

Efter segern i Abu Dhabi och särspelsförlusten i Scottsdale har Rickie Fowler cementerat sig som världens just nu bästa spelare. Samtiidgt som Jordan Spieth och Rory McIlroy visar sig mänskliga och missar kvalgränser spelar Fowler stor golf och gick de första två dagarna av Honda Classic åtta under utan en enda bogey.

– Det är kul att spela just nu och jag har väldigt bra självförtroende och tillit till mitt spel, berättade Fowler efter sin andra raka 66:a.

Han blev den första spelaren sedan tävlingen flyttades till PGA National att klara de två första ronderna utan bogeys och under de svåra vindförhållanden som rådde de två första dagarna är det en bedrift. Det är också första gången Fowler är bogeyfri efter två ronder över huvudtaget på PGA-touren.

– Det är inte lätt därute och att göra det två dagar i rad känns faktiskt ganska stort för mig. Men jag svingar bra just nu och gör det ganska lätt för mig själv, sa Fowler.

Ledningen krympte till ett slag när Jimmy Walker avslutade med en lång birdieputt på 17:e och strax efteråt en massiv eagle på sista. 

På tredje och fjärdeplats finns två storspelare som söker första segern på länge. Spanjoren Sergio Garcia har inte vunnit sedan augusti 2012 och Adam Scott vann senast i maj 2014. Scott hade gårdagens bästa rond (65) tillsammans med Luke List och han menar att självförtroendet är på kraftig uppgång. Andraplatsen förra veckan på Riviera var ett lyft.

– Det börjar kännas riktigt stabilt. Jag har spelat tio ronder i år och alla har varit under 70 så det är bara att fortsätta och låta självförtroendet växa, sa en nöjd australiensare efter andra dagen.

Scott var också imponerad av Fowlers spel just nu.

– Med tanke på hans resultat ifjol så spelar han nog med stort självförtroende och det går att undvika bogeys härute. Jag gjorde en och han ingen så det betyder att han är dubbelt så bra som jag, skämtade Scott.

Svenske David Lingmerth spelade stundtals stor golf även andra dagen. Men precis som många andra hade han svårt att hitta rätt fart ch linje på greenerna och fick nöja sig med 71 slag efter en fin birdie på sitt sista hål, det nionde.

Lingmerth delar niondplatsen inför helgens spel, sex slag bakom Fowler.

Fredrik Jacobson klarade kvalgränsen precis med sina tre över par medan Jonas Blixt tyvärr hade ett slag för mycket med sina fyra över par.

Det ödet delade Blixt med världstrean Rory McIlroy.

Ställningen

Scroll to Top