The Honda Classic – Round One

Blogg

Lingmerth nöjd femma

"Skönt att öppna med ett bra varv"

Martin Strömberg • 2016-02-26

Trots en blåsig dag på en tuff bana kunde David Lingmerth signera ett snyggt och städat kort med 67 slag (-3) första dagen på Champions Course i Palm Beach Gardens. Han tackar ett väl fungerande närspel för scoren.

– Jag spelade rätt bra men framförallt chippade jag bra de gånger som jag behövde rädda par och behålla mitt momentum, berättar David för Svensk Golf.

Det trillade i birdies på trean, femman och nian på vägen ut. Enda bogeyn kom på tuffa 14:e men Lingmerth kontrade snabbt med birdie på hålet efter. Och bogeyn tog han med fattning.

– Ja, den kändes nästan som ett par, det var några hål som spelade extremt tufft idag. Och det är sällan man kan spela en så här stressfri rond under så svåra förhållanden. Nästan alla chippar slog jag upp så nära att jag bara kunde peta i dem. Kunde kanske fått i lite fler puttar men förhoppningsvis kan de falla i de kommande varven.

Lingmerth har redan en andraplats efter särspelsförlusten mot Jason Dufner på PGA West och han ser ut att gå mot en mycket intressant säsong. Han har avancerat från 55:e till 39:e plats på världsrankingen och har majors att se fram mot.

Framför sig i resultatlistan har David ledande spanjoren Sergio Garcia, som bland annat sänkte sitt andraslag från 133 meter på andra hålet. Garcia har åtta segrar på PGA-touren men har ingen sedan 2012 och han vill inget hellre än att hitta tillbaks till vinnarspåret. Den 36-årige spanjoren stod för några halvt vansinniga räddningar under ronden, bland annat slog han upp sig från vattnet på tian medan en alligator betraktade honom.

– Jag var mer orolig för alligatorn än för slaget om jag ska vara ärlig. Halva bollen var ovanför ytan och jag lyckades få den att rulla en bra bit med en pitching wedge, sa Garcia efteråt.

Med fem under par leder han och han hade låga förväntningar den här veckan efter att ha missat kvalgränsen klart vid Northern Trust förra veckan.

– Ja, förväntningarna var allt annat än hlga kan jag säga men jag älskar att spela med Rickie och vi brukar ha kul ihop. Vi triggade varandra lite därute.

Och Fowler fortsätter att visa att han vill vara med och utmana i toppen av världsrankingen. Han spelar bra varje tävling just nu och är fyra under par på delad andraplats efter första dagen av Honda Classic. Och han var en av få spelare som lyckade shålla sitt kort fritt från bogeys.

– Jag tror att vi hade lite tur som fick spela på efternmiddagen då vinden mojnat lite grann. Hade lite flyt på ett par ställen och hade gärna fått i några fler puttar men 66 är bra och man ska inte bli för girig, sa Fowler.

Freddie Jacobson är delad 65:a efter en rond på 72 slag medan Jonas Blixt är delad 96:a med två slag mer.

Carl Pettersson bröt av okänd anledning efter nio hål. Han har dragits med en handleddsskada tidigare och troligen är det den som ställer till det för svensken.

Världstrean Rory McIlroy gick två över par medan Phil Mickelson kom in på ett under och delar 14:e platsen.

Ställning

Se ett sammandrag från första dagen av Honda Classic nedan

Scroll to Top