Blogg

Rookiens kollaps

Fraser vann efter Lees dubbla dubbelbogeys

Martin Strömberg • 2016-02-21

Under stora delar av slutvarvet på Royal Selangor såg det ut som att den 22-årige sydkoreanen Soomin Lee skulle hålla undan. Med tre hål kvar ledde han med två slag men då kom verkligheten ikapp Lee. Efter en sydkoreansk nervös dubbelbogey var australiern Marcus Fraser plötsligt lika och inför sluthålet var det rent matchspel.

– Jag intalade mig själv hela ronden att jag hade chansen. Han är ung och det kan vara en tung börda att leda en Europatourtävling under sluthålen, sa en förstående men lycklig Fraser.

Lee kunde inte riktigt hålla nerverna i styr sista hålet och ännu en dubbel öppnade dörren på vid gavel för Fraser som klev in och tog sin tredje ET-seger. Inför de sista tre hålen hade Lee spelat 69 hål utan en enda dubbelbogey. Fraser å sin sida höll sig bogeyfri hela helgen.

– Jag är så lycklig. Mina barn frågar varje gång jag åker iväg för att tävla om jag inte kan vinna någon gång. Nu tar jag med mig en pokal hem som de kan få med sig och visa i skolan, det är det absolut bästa med segern, sa Fraser.

Lee lyckades ändå knipa en delad andraplats tillsammans med Miguel Tabuena från Filippinerna, och han har ju hyggligt facit på sina två ET-starter i karriären, delad trea i Hong Kong och nu delad tvåa i Malaysia. Lita på att Lee kommer att visa sig däruppe igen.

De två kvarvarande svenskarna avancerade rejält sista dagen. Kristoffer Broberg gick tre under par (68) och blev delad 15:e medan Rikard Karlberg klättrade till en delad 40:e plats efter 66 slag (-5) sista dagen.

Slutresultat

Scroll to Top