Northern Trust Open – Round Two

Världsettan missade kvalet

Spieh kunde inte reparera första ronden men var positiv trots allt.

Text: Martin Strömberg • 2016-02-20 Uppdaterad 2016-02-20

Efter 79 slag första dagen studsade Jordan Spieth tillbaks andra ronden på Riviera. Men 68 slag räckte inte hela vägen till att få spela helg.

– Jag gjorde lite för många misstag och elvan förstörde dagen. Men jag rullade bollen bättre idag och jag tänker inte lägga för mycket kraft på att gräma mig över dt här, sa Spieth efter ronden.

Världsettan missade fyra kval förra säsongen och nästan varje gång kom han tillbaks nästa tävling med starka resultat. 

– Ja, jag känner mig i bra form och nu får jag ett par extra dagars vila och träning innan nästa tävling. Min styrka normalt sett är att mina missar brukar vara okej, men den här veckan har jag slagit en del järnslag som missat grovt. Det behöver åtgärdas genom träning men troligen kommer jag också att ställa undan klubborna ett par dagar.

Vissa har menat att Spieth har spelat lite för mycket och framförallt att han rest lite för ofta mellan världsdelar och att det har slitit på honom. Men Spieth själv skyller inte veckans resultat på flitigt tävlande eller resor.

– Nej, jag har inte gjort något annorlunda och det finns ingenting att skylla på. Jag kände mig 100 procent inför tävlingen och det är bara sånt som händer då och då att tajmingen inte finns där riktigt och jag tar med mig allt positivt från dagens rond och går vidare.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-02-20
BloggJordan SpiethPGA TourTournytt
Rulla till toppen