Blogg

Kan vinna i sin andra ET-start

Han blev trea i första ET-tävlingen. Nu kan sydkoreanen Soomin Lee vinna i den andra.

Martin Strömberg • 2016-02-20

Då och då poppar det upp spelare som från ingenstans. Man har väntat länge på att den asiatiska boomen också ska gälla herrgolfen och kanske är Soomin Lee en av de spelare som ska ta de sydkoreanska herrarna till samma nivå som damerna.

– Det känns lite nervöst inför helgen men hur det än går kommer det att vara bra för min utveckling, sa Lee efter sin 64:a.

22-åringen blev proffs 2014 och har bara gjort tolv tävlingar på Asian Tour. Han blev delad trea i Hong Kong vid sin ET-debut i oktober och gör alltså sin blott andra tävling på Europatouren.

Men Lee verkar inte alltför besvärad av omgiviningen eller det tuffare motståndet.

– Jag försöker att fokusera på mitt eget spel och ha roligt på banan. Jag är bra på att träffa många fairways och jag bygger mina scorer därifrån. Idag föröskte jag bara putta bollen nära men när de började trilla i växte mitt självförtroende, sa Lee, som är 15 under par efter tre dagar.

Ledningen är tre slag före australiern Marcus Fraser och ytterligare ett före en annan ”aussie”, Nathan Holman.

För svensk del står hoppet till Kristoffer Broberg, som från sin delade 25:e plats har elva slag upp till ledande Lee. Men med en bra avslutning går det definitivt att avancera till en bra placering för ”Kotte”.

Rikard Karlberg är på 67:e plats på två över par.

  

Scroll to Top