Blogg

Spieths mardröm

Tredje värsta ronden i världsettans karriär

Martin Strömberg • 2016-02-19

Världsettan Jordan Spieth var naturligtvis en av de stora förhandsfavoriterna när Northern Trust Open inleddes i Los Angeles på torsdagen. Han hade haft ett bra rangepass med sin tränare, Cameron McCormick, och han har spelat bra på Riviera under sin tid på College.

Men första dagen blev en kavalkad i misstag av Spieth och efter åtta bogeys och en dubbel fick han lämna sista green med 79 slag i kortet. Det är Spieths tredje högsta rond sedan han blev proffs.

– Jag spelade dåligt trots att jag hade bra positioner från tee. Jag skruvade bollen för mycket och hade dålig tajming hela dagen. Det blev en dag som jag bara kommer att glömma, förklarade världsettan, som inte var alltför besviken efteråt.

– Jag var mer besviken när jag gick två under på Pebble Beach förra veckan. Jag räknar med att det kommer såna här dagar då och då under min karriär och det är något man får hantera.

Han gjorde fem raka bogeys från och med hål 12 och avslutade med att treputta för dubbelbogey från tre meter. Spieth fick tidigare i år kritik av experter för att han spelar och reser för mycket och kanske ligger det något i det resonemanget.

Om Spieth hade en mardrömsdag så var colombianen Camilo Villegas desto nöjdare. Efter fyra raka missade kvalgränser har han lagt tid på att förbättra sin mentala inställning till spelet och första dagen på en regnmjuk Riviera-version bjöd på nio birdies och bara en avslutande bogey för Villegas.

– Jag är lite överraskad eftersom Riviera normalt sett är ganska svårscorad. Jag har haft stora problem med att fokusera på rätt saker inför varje slag och jag har försökt att känna mig mer fri och se slagen bättre, sa Villegas.

De två svenskarna i fältet, Carl Pettersson och Fredrik Jacobson, inledde med varsin rond på par och duon ligger på delad 56:e plats.

Noterbara scorer i övrigt: Rory McIlroy gjorde årsdebut på PGA-touren och imponerade direkt med en rond på 67 slag (-4). Han delar femteplatsen med bland andra Bubba Watson.

Sydafrikanen Charl Schwartzel verkar ha formen i zenit. Han vann förra veckan på hemmaplan i Sydafrika och inledde med 68 slag (-3) på Riviera.

Ställningen

Se Villegas glänsa

Scroll to Top