Maybank Malaysian Open – Day One

Blogg

Halvsvenskens succé fortsätter

Han vann för två veckor sedan. I dag inledde halvsvenske formfantomen Danny Willett med 65 slag i Malaysia.

Text: Martin Strömberg • 2016-02-18 Uppdaterad 2016-02-18

För två veckor sedan tog Danny Willett hem segern i prestigefyllda Dubai Desert Classic.

Det var halvsvenske Willetts fjärde ET-seger och formen verkar fortsatt god, efter första ronden av Maybank Championship i Luala Lumpur är Willett delad två på sex under par. 28-åringen är ett slag bakom australiern Nathan Holman.

– Det var en lång flygresa och det var först igår som kropppen började kännas som vanligt igen. Jag har varit noga med att hålla nere förväntningarna efter segern. Det är lätt att sätta hård press på sig själv att man ska gå ut och vinna igen och den typen av förväntningar kan verkligen ta kål på alla möjligheter. Jag vill bara göra som vanligt och jobba hårt och slå samma slag som jag är bra på och det fungerade idag, berättade Willett efter ronden.

Willett har som ni säkert redan vet svenska flaggan på bagen på grund av att hans mamma Elisabeth är svenska, medan hans pappa är från England och arbetar som präst. Willett är stolt över sitt svenska påbrå och berättade för Svensk Golf under en Europatourtävling för några år sedan om att han försöker att ta reda på så mycket han kan om sitt “andra” hemland och att han gärna vill lära sig så mycket svenska som möjligt.

 

Och efter några säsonger då han varit och knackat på dörren till den allra högsta nivån kanske 2016 blir säsongen då han äntligen får kliva in i den riktiga världseliten. Segern i Dubai gav eko och han har redan i år klättrat från plats 19 till 13 på världsrankingen. 

Första ronden på Royal Selangor GC var inte helt logisk. Willett spelade stor golf första nio men fick ingen utdelning.

– Det är ett konstigt gammalt spel det här. Vi slog upp bollen nära hela tiden första nio utan att få i någonting förrän på åttan. Sedan spelade jag knackigt värre sista nio men tog tillvara på par-femmorna och satte ett par långputtar. Men det är ju golf, man kan spela bra och skjuta en miljon och sedan spela skräp och ändå få ihop en bra score. 

För helsvensk del blev det en lite ljummen start med Kristoffer Broberg som bäste blågule spelare på två under par och delad 31:a plats. Rikard Karlberg hade ett slag mer på delad 48:e plats.

Ställningen

Halvsvenskens succé fortsätter

Halvsvensk seger i Dubai


Svenskduo på brittjakt


Fjärde gången gillt, Willett!


Text: Martin Strömberg • 2016-02-18
BloggDanny WillettTournytt
Scroll to Top