Blogg

Kanonstart på 2016 för Nordqvist

"Skönt att få betalt för all träning redan nu"

Martin Strömberg • 2016-01-31

Det blev ingen seger i säsongsdebuten för Anna Nordqvist. Men efter en fin tvåputtsbirdie på 72:a hålet tog hon sig upp till en delad andraplats, två slag bakom sydkoreanskan Hyo Joo Kim.

– Det är inte mycket jag kunde göra åt henne när hon skjuter sju under sista dagen. Jag gick för vinst och hade några bra puttar på slutet idag men greenerna har varit ganska hoppiga och det var svårt att hitta rätt fart, berättar Nordqvist för Svensk Golf.

Nordqvist träffade 17 greener sista ronden men fick inte i särskilt mycket på greenerna. Totalt hade svenskan 32 puttar sista dagen, fem fler än segraren. Totalt var hon 16 under par efter ronderna 70-69-68-69.

Det var ett skönt besked för Anna som har tränat stenhårt de senaste fyra veckorna. Så hårt att hon till och med fick trappa ned lite på slutet.

– Jag fick dra ner på träningsdosen förra veckan då jag var väldigt sliten och jag var lite förvånad över hur bra jag kände mig i veckan. Det är kul att all träning betalade sig redan den här veckan.

Hon knöt näven när hon rullade i sin birdieputt på sista och en andraplats i en oviss säsongspremiär är ett formbesked som heter duga för svenskan.

Andraplatsen delade hon med amerikanskan Stacy Lewis och sydkoreanskan och fjolårsvinnaren i Pure Silk, Sei Young Kim.

– Nu hinner jag sova en natt i min egen säng innan jag åker till Ocala för nästa veckas tävling, berättar Nordqvist.

Och eftersom LPGA inte vill konkurrera med Superbowl spelas nästa veckas tävling onsdag till lördag.

Pernilla Lindberg avslutade starkt även hon med 69 slag och avancerade 15 placeringar till en delad 54:e plats.

Mer info följer.

Slutställning

"När det känns bra är jag alltid redo att utmana"


"Det tar några rundor att komma igång"

Scroll to Top