The Presidents Cup – Final Round

Mickelson nervös inför 2016

Foto: Getty Phil Mickelson med caddien Jim ”Bones” Mackay under Presidents Cup De nu 45-årige amerikanen har inte vunnit sedan han tog sin femte major i The Open 2013. Och de sensate två åren har han inte ens lyckats ta sig till Tourfinalen på East Lake. Nu har amerikanen lagt ner extra mycket träningstid för

Text: Martin Strömberg • 2016-01-16 Uppdaterad 2016-01-16
Mickelson nervös inför 2016
Foto: Getty Phil Mickelson med caddien Jim ”Bones” Mackay under Presidents Cup

De nu 45-årige amerikanen har inte vunnit sedan han tog sin femte major i The Open 2013. Och de sensate två åren har han inte ens lyckats ta sig till Tourfinalen på East Lake. Nu har amerikanen lagt ner extra mycket träningstid för att ta sig tillbaks till den absoluta toppen, och han känner lite extra press inför 2016.

– Jag är förväntansfull men också lite nervös. Det var länge sedan jag spelade på den nivån jag vill befinna mig på. De senaste två åren har varit en besvikelse, säger Mickelson till Morning Drive, Golfchannels talk show.

Bland Mickelsons stora målsättningar under 2016 finns naturligtvis alla majors men också Ryder Cup i höst och Olympiska spelen som han gärna skulle vilja spela.

– Om jag analyserar miott spel senaste två åren har jag haft problem med svingplanet och fått rädda alldeles för många slag med mina händer. När jag svingar i rätt plan behöver jag nästa aldrig korrigera något i träffen vare sig på fulla slag eller slag runt green.

Mickelson gör årsdebut vid CareerBuilder Challenge på PGA West nästa vecka.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-01-16
BloggPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen